NEVRICALE DE CAMPANIE - “PRIMARUL VA PLĂTI CU PUȘCĂRIA PENTRU TOATE NENOROCIRILE FĂCUTE ÎN ACEST ORAȘ!”

Distribuie pe:

Alexandru Cumpănașu, candidat independent la alegerile prezidențiale de luna viitoare, s-a aflat, marți, 22 octombrie, la Târgu-Mureș, unde, în fața Primăriei, a participat la un protest legat de situația de la Centrul Social din municipiu, a cărui clădire urma să intre în reparații capitale în luna iulie a acestui an.

Înainte de vizita la Târgu-Mureș, Cumpănașu a transmis că va formula o plângere penală împotriva primarului Dorin Florea, “pentru toate nenorocirile făcute în acest oraș”.

După protestul la care au participat câțiva locatari nemulțumiți din cadrul așezământului, Cumpănașu a precizat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că nu a venit la Târgu-Mureș pentru a-și face campanie electorală, “ci pentru a protesta împotriva primarului ticălos, care a dat COPIII afară din locuințe, oferindu-le, de Crăciun, un cadou oribil: ipostaza de a îngheța de frig, fără adăpost, în plină iarnă, lihniți de foame și părăsiți de autoritățile infecte ale acelui oraș. M-am dus pentru copiii care nu au mâncat o ciorbă caldă de trei luni de zile!!! Lucrurile nu vor rămâne așa! Voi fi fără inimă, pentru ticăloșii fără suflet!”

Precizăm că, în legătură cu situația creată la Centrul Social, la 23 iulie a.c., municipalitatea târgumureșeană a dat publicității un comunicat lămuritor, pe care îl redăm integral :

“Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgu-Mureș a găsit soluții pentru persoanele găzduite în centru, pentru a nu rămâne sub cerul liber. Acestora li s-a propus mutarea lor în diverse locuințe, unele aflate sub egida parohiilor din oraș sau în centre de îngrijire ale DGASPC, dar cele mai multe dintre ele au refuzat cu îndârjire mutarea lor. Mai mult, Direcția de Asistență Socială a găsit oferte de muncă la agenți economici în Râmnicu Vâlcea, care au garantat locuri de muncă, contracte individuale de muncă, salariul, transport și cazare gratis, precum și un avans pentru asigurarea hranei, dar beneficiarii Centrului Social - Adăpost de Noapte au refuzat.

Centrul Social - Adăpost de Noapte intră în reparații, iar din această cauză, ocupanții nu mai pot fi găzduiți aici, până la finalizarea lucrărilor care s-ar putea întinde pe o perioadă de aproape trei luni. În octombrie, după renovare, 52 de persoane singure vor beneficia în continuare de serviciile adăpostului de noapte. Primăria Târgu-Mureș așteaptă cu drag beneficiarii, conform legii, imediat ce lucrările vor fi încheiate.

Anul acesta au fost găzduite 65 de persoane, din care 29 de adulți și 36 de copii. O parte dintre ei au beneficiat de locuințe sociale, din care au fost evacuați pentru neplată”.

Lasă un comentariu