LA CENTRUL DE ZI “ROZMARIN”, CLIPE DE BUCURIE PENTRU COPIII NEVOIAȘI...

Distribuie pe:

Un microbuz “doldora” de încălțări noi-nouțe a oprit miercuri, în fața Centrului de Zi “Rozmarin” din Târgu-Mureș, spre bucuria celor 103 copii nevoiași, aflați sub ocrotirea așezământului. A devenit, deja, o tradiție, în luna octombrie, ca preșcolarii și școlarii din cadrul Centrului să primească, din partea Fundației BucKner, încălțăminte, pentru a putea frecventa cursurile Centrului.

Acțiunea de miercuri reprezintă un rod al colaborării dintre departamentul de specialitate din cadrul Municipiului Târgu-Mureș, prin Centrul de Zi “Rozmarin”, și fundația menționată, un parteneriat menit a veni în sprijinul copiilor proveniți din familii defavorizate, marginalizați social sau cu risc iminent de marginalizare socială.

Centrul de Zi “Rozmarin” oferă copiilor de vârstă preșcolară și școlară, care provin din familii numeroase, dezorganizate, nevoiașe, servicii sociale constând în: îngrijire pe timpul zilei, rechizite, două mese pe zi, asistență medicală, activități de educație, organizarea de spectacole, serbări, festivități, activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață, igienă personală, comportament în societate, orientare școlară. Ocazional, atât copiii, cât și familiile lor primesc pachete cu îmbrăcăminte și alimente de la organizații neguvernamentale sau societăți comerciale, sub formă de donații. Activitățile desfășurate cu copiii, în cadrul centrului, sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului și potențialului de dezvoltare și vin în sprijinul părinților, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului. Cei care nu au frecventat o formă de învățământ sau au abandonat școala, beneficiază de cursuri în regim intensiv de grupă pregătitoare pentru integrare în învățământul școlar primar.

În prezent, la Centrul de Zi “Rozmarin”, sunt înscriși 51 de copii cu vârstă preșcolară și 52 de școlari, având transportul asigurat de la domiciliu la Centru și înapoi.

Lasă un comentariu