NOU TERMEN ÎN PROCESUL ÎN CARE LIVIU DRAGNEA CONTESTĂ ACTUALA CONDUCERE A PSD

Distribuie pe:

Un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, contestă actuala conducere a partidului, stabilită la Congresul din 29 iunie, este programat joi, la Curtea de Apel București.

La termenul anterior, pe 17 octombrie, Liviu Dragnea a depus la Curtea de Apel București, prin avocat, o cerere de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Judecătorul care se ocupă de acest caz a anunțat atunci că la dosar au fost depuse mai multe cereri, printre care și o solicitare din partea lui Liviu Dragnea de sesizare a CJUE, fără să explice la ce se referă aceasta.

CAB a amânat procesul pentru data de 31 octombrie, astfel încât toate părțile să ia cunoștință de înscrisurile depuse la dosar.

Pe 9 august, Tribunalul București a respins cererea de intervenție a lui Dragnea într-un proces în care PSD solicita judecătorilor aprobarea modificărilor la statutul partidului și înregistrarea noii conduceri, rezultate în urma Congresului din 29 iunie. La începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul București o cerere care are ca obiect “modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”, respectiv înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut și alegerea noii conduceri, ca urmare a Congresului din 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcția de președinte al PSD.

În cadrul procesului au fost depuse două cereri de intervenție, printre care una formulată de Liviu Dragnea, aflat în penitenciar.

Cererea lui Liviu Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care fostul lider al social-democraților, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Dragnea invocă faptul că judecătorii au decis, în privința celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006-2012, motiv pentru care organizația ar fi trebuit dizolvată.

Fostul președinte al social-democraților mai susține posibilitatea dizolvării PSD deoarece la Congresul din 29 iunie au votat și reprezentanții organizației Teleorman.

Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, declara că cererea de intervenție a lui Liviu Dragnea nu reprezintă un act de răzbunare, ci un demers care l-ar fi putut ajuta la revizuirea dosarului în care a fost condamnat.

“Aici nu e vorba de nicio lovitură sau de vreo răzbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers în interesul legii și al clientului, în condițiile următoare. (...) În acest dosar, avocații trebuie să facă tot ceea ce este legal și constituțional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare și nu au de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă sau Fifor. E o procedură prin care DNA și Ministerul Public au făcut această execuție. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocaților nu are de-a face cu PSD”, susținea Codrin Ștefănescu.

 

Lasă un comentariu