OCTOMBRIE 2019, CEA MAI CALDĂ LUNĂ OCTOMBRIE ÎNREGISTRATĂ VREODATĂ ÎN LUME!

Distribuie pe:

Serviciul european Copernicus a anunțat, recent, că octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume, menționând, totodată, că este a cincea lună consecutivă care a depășit sau s-a apropiat de un nivel record.

“Luna octombrie a acestui an a depășit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referință 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul preindustrial, baza de referință a experților ONU pentru climă.

Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record. Iunie 2019 a fost cea mai caldă lună iunie, iar luna iulie a atins recordul absolut, fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de când se fac măsurători. August 2019 a fost a doua cea mai călduroasă lună de la începutul măsurătorilor, iar septembrie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată”, arată raportul Copernicus, citat de agerpres.ro.

Pe de altă parte, Organizația Meteorologică Mondială (OMM) a estimat că ultimii patru ani au fost cei mai călduroși înregistrați vreodată pe planetă, iar în august OMM a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de știință. 

Lasă un comentariu