CANONIZAREA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA

Distribuie pe:

Sinodul Mitropoliei Ardealului a decis, în 5 septembrie 2019, la Deva, înaintarea propunerii de canonizare a Părintelui Arsenie Boca, către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care urmează să ia o decizie.

“Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului a hotărât, astăzi, înaintarea propunerii de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Aceasta este competența Sinodului Mitropolitan: să analizeze dosarul, să îl aprobe și să îl înainteze spre examinare și decizie Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Acum va urma o ședință a Sfântului Sinod, care nu știm când va fi, în care se va analiza acest dosar și studiul document, pe care l-a întocmit Comisia Specială Teologică Mitropolitană de canonizare a Părintelui Arsenie și se va hotărî de către Sfântul Sinod”.

Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna îndeplinirea dorințelor unui număr mare de credincioși, care în ultimii 30 de ani au mers la Prislop, la mormântul acestuia.

Canonizarea Părintelui Arsenie Boca ar însemna o rânduială a Bisericii, care ajunge la bun sfârșit, pentru ca așa cum spuneam și cu alte ocazii, canonizarea unui sfânt nu este o chestiune care se întâmplă dintr-o dată. Este vorba despre o realitate îndelungată, despre un demers îndelungat și cred eu că se împlinesc năzuințele și dorințele credincioșilor, mulțimii mari de credincioși care în decursul celor 30 de ani, aproape, de la trecerea la Domnul a Părintelui Arsenie, au bătut drumul Prislopului”, a spus preotul din cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Lasă un comentariu