CARTEA SCRISĂ DE DIANA BULIMAR AJUNGE LA COPIII DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Diana Bulimar, dublă campioană europeană la gimnastică, își face debutul literar cu o carte pentru copii, “Povestea lui Didi”, pe care, împreună cu Asociația Curtea Veche, o va oferi celor 300 de elevi din clasele I-VIII din cadrul Liceului cu Program Sportiv “Szász Adalbert”.

“Evenimentul va avea astăzi, 13 noiembrie, ora 10.00, cu sprijinul Azomureș și Azo Trans, și va include o discuție a Dianei cu copiii prezenți, despre experiența proprie cu lectura și educația prin sport. La finalul evenimentului, fiecare elev va primi cartea «Povestea lui Didi», pe care va putea primi autograf de la Diana”, spune Paula Popa, PR Manager la Asociația Curtea Veche.

“Mă bucur tare mult pentru că am putut povesti în această carte despre experiențele mele în sport, fie dureroase, fie extrem de frumoase. E important ca orice copil să înțeleagă ce este în spatele unei medalii și că, pe lângă visul de a reuși, e o muncă imensă pe care fiecare dintre noi trebuie să fie dispus să o facă pentru a ajunge acolo unde își dorește”, a declarat Diana Bulimar.

Donația face parte dintr-un proiect mai amplu, programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche și desfășurat în comunitățile agricole, în parteneriat cu producătorul de îngrășăminte minerale, Azomureș.

“De această dată, am ales Târgu-Mureș, pentru că aici este localizată platforma noastră industrială și vrem să le oferim copiilor de aici din experiența proiectelor noastre naționale. Nu întâmplător mergem la Liceul cu Program Sportiv, de aici au plecat mulți sportivi care au ajuns să reprezinte România la un nivel înalt și credem că întâlnirea cu Diana va fi o experiență ce îi va motiva în munca depusă zi de zi”, afirmă Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș.

În plus, acest eveniment are loc la scurt timp după ce Asociația Curtea Veche a inițiat campania națională #timpul să citim (www.timpulsacitim.ro), prin care răspunde la statisticile îngrijorătoare privind lectura în România, care arată că 1 din 2 români nu a citit nicio carte în ultimul an sau 1 din 5 români nu a citit o carte niciodată. În campanie au fost implicați lideri de opinie, antreprenori, oameni de cultură, jurnaliști care citesc o pagină dintr-o carte, arătând că, dacă vrei, există timp și pentru lectură.

“Povestea lui Didi” este un concept editorial de Alina Bâltâc, cu ilustrații de Gabi Toma. Volumul a apărut la Curtea Veche Publishing, este dedicat copiilor cu vârste între 8 și 14 ani și spune povestea Dianei în drumul ei de a deveni una dintre cele mai strălucite gimnaste ale lotului național din ultimii zece ani.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în 2014 pentru a dezvolta într-un mod independent și susținut activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing, prin programul național de lectură “Cărțile copilăriei”. Ea își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, ridicarea nivelului de înțelegere a textelor și creșterea consumului de carte din România. Mai multe informații puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro  și Facebook.com/Asociatia Curtea Veche.

Pentru informații suplimentare:

PAULA POPA, PR Manager Asociația Curtea Veche

paula.popa@curteaveche.ro | 0742/04.94.18.

Lasă un comentariu