ROMÂNIA SE PREGĂTEȘTE PENTRU CAMPIONATUL MONDIAL DIN JAPONIA. OBIECTIVUL ȘI STRATEGIA LUI RYDE: “TREBUIE SĂ O FOLOSIM INTELIGENT PE CRISTINA NEAGU”

Distribuie pe:

Cu opt zile înaintea plecării spre Campionatul Mondial, selecționerul României, Tomas Ryde, și președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au susținut o conferință de presă în care au dat detalii despre obiectiv, dar și despre lotul convocat pentru competiția din Japonia. Ryde se bucură de revenirea în teren a Cristinei Neagu și este de părere că optarul naționalei va trebui folosit “inteligent” la Campionatul Mondial. Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia, și va fi transmis în direct la Telekom Sport. “Cristina Neagu a jucat 48 de minute în meciul din Liga Campionilor, mai mult decât mă așteptam. Sper că nu i s-a umflat genunchiul. Are nevoie de antrenamente pentru a ajunge să se simtă din nou confortabil pe teren. Presiunea a fost foarte mare pe ea în meciul cu Esbjerg. Trebuie să o folosim într-un mod inteligent la Campionatul Mondial, să o mai scoatem din echipă atunci când este posibil” - Tomas Ryde, selecționer România. “Este foarte posibil ca în viitorul apropiat Cristina Neagu să nu fie Cristina Neagu cu care noi ne-am obișnuit. Sunt convins că ea face orice ca să se autodepășească și să revină cât mai repede la forma care a consacrat-o. Acest lucru nu va fi ușor și sigur va avea influență asupra echipei naționale” - Alexandru Dedu, președinte FR Handbal.

Obiectiv la CM: locurile 1-6

La Campionatul Mondial din Japonia, România face parte din grupa C, alături de Muntenegru, Ungaria, Spania, Kazahstan și Senegal. “Treaba mea este să creez o echipă puternică, una care să performeze pe termen scurt și lung. Federația, jucătoarele, staff-ul, cu toții ne dorim să câștigăm fiecare meci. Avem o grupă dificilă și doar trei echipe vor merge mai departe. Nu vreau să am parte de surprize în meciurile cu Kazahstan și Senegal” - Tomas Ryde, selecționer         România. “Obiectivul este clasarea pe locurile 1-6, dar dacă ajungem la turneele de calificare la JO este ok” - Alexandru Dedu, președinte FR Handbal. Tomas Ryde a dat câteva explicații legate de neconvocarea Sorinei Tîrcă și a Laurei Moișa pentru turneul final din Japonia. “Nu o să explic de ce nu convoc anumite jucătoare, asta e între mine și ele. Sorina Tîrcă este o foarte bună jucătoare de atac, îmi place foarte mult cum joacă. Decizia este legată de tipul de jucătoare de care am nevoie pentru anumite posturi. Am nevoie de Bazaliu și Perianu în apărare. Sorina ar trebui să fie mai puternică fizic pentru a face față la nivelul unui Campionat Mondial. În viitor, Sorina va face parte din echipa națională cu siguranță, dar nu încă. În acest moment, apărarea primează. A fost o decizie grea, dar a trebuit să o iau. Am convocat-o pe Seraficeanu pentru că la Laura Moișa nu am văzut îmbunătățirea fizică pe care mi-o doream” - Tomas Ryde, selecționer România. “Selecția la echipa națională nu este subiect de dezbatere publică. Sunt decizii luate de oameni îndreptățiți să facă acest lucru, iar Federația, indiferent de lotul care va fi deplasat, va gira sută la sută aceste decizii” - Alexandru Dedu, președinte FR Handbal.

 

Lasă un comentariu