COPILĂRIA DE IERI ȘI DE AZI

Distribuie pe:

Joi, 7 noiembrie 2019, a avut loc cercul pedagogic al profesoarelor pentru învățământul primar, care predau la clasele a IV-a din zona metodică Luduș, a Inspectoratului Școlar Mureș. Activitatea a început cu lecția de istorie „Copilăria de ieri, și de azi”, din aria curriculară „Om și societate”, susținută de prof. Ana Bordan, responsabila cercului, împreună cu elevii domniei sale din clasa a IV-a A, de la Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu”. Sala de clasă, un veritabil muzeu și laborator de cercetare, materialele puse la dispoziția fiecărui elev, documentele potrivite temei, adunate de elevi în portofoliile presonale, talentul pedagogic al propunătoarei Ana Bordan și evocările adulților invitați, prof. Mircea Gheborean, artistul plastic Rodica Olteanu, atleta Ella Kovacs, multiplă campioană națională, europeană și mondială, Maestru Emerit al Sportului, înv. Mariana Obrejan, prof. Ovidia David i-au stimulat pe elevi să formuleze opinii personale despre copilăria de ieri și despre avantajele copilăriei de azi.

Partea a doua a activității a avut loc în Biblioteca școlii. Prof. înv. primar Ramona Cotta (Școala „Ioan Vlăduțiu”) le-a oferit colegelor referatul tematic Abordarea diferențiată în procesul de predare-învățare în lecțiile de istorie, precum și aplicația practică a strategiei, la lecția „Moldova în vremea lui Ștefan cel Mare”. Prof. înv. primar Corina Iuoraș, de la Școala Gimnazială (Tăureni), și-a prezentat impresionantul Portofoliu „Pagini de istorie”(schițe de lecție, fișe de lucru, lecturi, curiozități, rebusuri).

La final, doamna Ana Bordan, responsabila Cercului pedagogic, a lansat volumul DEZVOLTAREA CREATIVITĂȚII ÎN ȘCOALĂ, prin prisma temei de interes-COPILĂRIA. În cele 59 de pagini color, tipărite în condiții grafice excelente, prefațate de Cuvântul înainte, al prof. dr. Dumitru Orosan, inspector școlar IȘJ Mureș, și de o dizertație despre înțelegerea creativității ca dimensiune a personalității, semnată de prof. Ana Bordan, sunt reproduse, color, poezii, opinii personale, desene, amintiri ale elevilor de la școlile din zona metodică Luduș.

Toate evenimentele didactice din acea zi metodică se constituie într-un răspuns luminos la întrebarea „De ce iubim școala și învățătura?”

Directorul Școlii „Ioan Vlăduțiu”, profesor Adrian Banea, a folosit calificative la gradul superlativ în cuvântul său de apreciere a activității metodice la care a asistat, și de mulțumire la adresa doamnei Ana Bordan, pentru totala sa implicare în proiectele cercului pedagogic și ale SNAC din școală, a cărui președintă este de câțiva ani.

Lasă un comentariu