ROMÂNIA - SUEDIA, VINERI, DE LA ORA 21.45. CU TOȚII SPRE EURO!

Distribuie pe:

România - Suedia se joacă în această seară, de la ora 21:45. Partida este decisivă pentru calificarea tricolorilor la turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020. Suedia are un punct peste naționala României și speră să nu piardă la București, pentru a termina grupa pe locul 2 și a se califica la Euro 2020. România, în schimb, are mare nevoie de victorie. O victorie care ar urca-o în clasament peste Suedia și ar obliga-o la o remiză în Spania, pentru a primi biletele pentru turneul final. În partida tur, România a pierdut în Suedia, scor 1-2. Potrivit FRF, naționala Suediei a ajuns, marți, în Cipru, pentru un scurt stagiu de pregătire, înaintea meciului cu România din prelimianriile pentru Euro 2020. Reprezentativa nordică a rămas în Cipru până joi. Selecționerul Janne Andersson a deplasat la București o echipă experimentată și realmente puternică. Tinerii Dejan Kulusevski, Alexander Isak și Mattias Svanberg sunt singurii fotbaliști din lotul suedezilor care nu au împlinit încă 21 de ani. Nu mai puțin de 9 fotbaliști au deja vârsta de 30 de ani și sunt prezențe vechi în rândul reprezentativei, poate cu excepția lui Marcus Danielson, unul dintre cei mai siguri fundași din campionatul intern.

Ei sunt cele 3 mari pericole din naționala Suediei

Marcus Berg - atacantul în vârstă de 33 de ani joacă în prezent în Rusia, la Krasnodar. Cumva, el a preluat rolul de lider în ofensivă, după retragerea lui Zlatan Ibrahimovic. Berg are 20 de goluri în 75 de selecții la echipa reprezentativă. Este un atacant percutant, puternic și extrem de intuitiv. Mai mult, poate specula ușor plasamentul greșit al fundașilor adverși, lovește bine mingea cu ambele picioare și are o lovitură de cap năprasnică. Vârful, în vârstă de 33 de ani, a venit la lot cu probleme. Lovit de mai multe ori la ultima partidă jucată la Krasnodar, 1-1 cu Lokomotiv Moscova (a marcat golul oaspeților, dar a fost înlocuit în minutul 73), a avut genunchiul stâng umflat și încă are dureri. După fiecare antrenament din cantonamentul de la Larnaca, el ține gheață pe genunchi și poartă mereu un bandaj elastic.

Sebastian Larsson - mijlocașul în vârstă de 34 de ani s-a retras în campionatul intern, după experiențe importante la Arsenal, Birmingham, Sunderland sau Hull City. Nu este neapărat un marcator (are doar 8 goluri în echipa națională) dar este un excelent creator și un fotbalist care poate specula o defensivă care se apără eronat. Posedă încă viteză și clarviziune, așa că tricolorii trebuie să-l supravegheze atent.

Emil Forsberg - mijlocaș în vârstă de 28 de ani, Forbserg este jucător de Champions League. Dezechilibrant, nu neapărat prin dribling, ci mai degrabă prin pasa sa decisivă și spiritul de anticipație, fotbalistul cu 147 de meciuri în Bundesliga și Europa poate face diferența în favoarea suedezilor. În acest an a marcat un singur gol pentru națională, în septembrie, în remiza contra Norvegiei.

Brigadă din Italia, cu Daniele Orsato la centru

Partida dintre România și Suedia, programată vineri, 15 noiembrie, va fi arbitrată de o brigadă din Italia. La centru se va afla Daniele Orsato, ajutat de Lorenzo Manganelli și Fabiano Pretti, în vreme ce al patrulea oficial delegat va fi Michael Fabbri. Daniele Orsato va împlini în această lună 44 de ani și este arbitru FIFA din 2010. Este obișnuit cu Bucureștiul și Arena Națională, arbitrând în 2012 finala Cupei României dintre Dinamo și Rapid, câștigată de “câini” cu 1-0. Apoi, în decembrie 2012, a oficiat la victoria uriașă a CFR-ului pe Old Trafford, 1-0 cu Manchester United în Liga Campionilor!

Cum putem bate Suedia? “Avem nevoie de jucători tehnici”

Cosmin Contra este în fața celei mai importante duble din cariera de selecționer. Este vorba despre ultimele două meciuri din preliminariile lui Euro 2020, cu Suedia și Spania. Primul, cu nordicii, este cel mai important, având în vedere că cele trei puncte sunt obligatorii. Detaliile pot face diferența într-o partidă decisivă, așa cum este cea cu Suedia, astfel că, orice sfat pentru selecționer este binevenit, mai ales atunci când vine de la oamenii cu experiență. Ioan Andone știe cu siguranță ce înseamnă meciurile cu miză și presiunea de a juca sub tricolor. Selecționat la echipa națională între 1981 și 1990, actualul manager general de la FC Voluntari a bifat în acea perioadă 55 de selecții și două goluri pentru România. “În opinia mea trebuie să își aleagă jucători tehnici, să nu se bazeze că la forță nu avem jucători să putem să ne batem cu ei. Și să căutăm, prin abilitatea noastră tehnică, să putem să înscriem. Plus că începutul de joc trebuie să fie în terenul advers, să îi ținem în presiune să putem înscrie repede gol. Eu sper ca și loviturile libere să le facă surpriză, pentru că avem executanți de lovituri libere. Fără victoria asta nu o să mai vedem Campionatul European, care, din păcate, se va juca la noi și poate fără noi. Bilete nu mai sunt, stadionul o să creeze presiunea, eu sper să reușim să trecem peste momentul ăsta și să nu mai pierdem încă un turneu final”, a declarat Ioan Andone. “O să îmi fie foarte greu să aleg primul 11. Mesajul este că învingând Suedia, la startul jocului cu Spania, noi suntem calificați la Europene. Asta e singura realitate care este în momentul de față și asta le voi transmite și jucătorilor. După aia vom vedea dacă vom putea să ținem de acel rezultat, ca să ne calificăm la Europene. Dar meciul important este cel cu Suedia”, a declarat și selecționerul Cosmin Contra, înainte de acest meci.

 

 

Lasă un comentariu