DIN LUMEA LARGĂ “NECUVÂNTĂTOARE”, DAR... SURPRINZĂTOARE

Distribuie pe:

Motanul - vedetă

Quilty, un motan de 6 ani, din Texas, salvat de pe stradă și dus la un adăpost de animale, a devenit vedetă pe internet după ce a încercat de mai multe ori să evadeze, potrivit CNN, citat de noi.md. Mai mult, în timpul nopții, elibera și alte pisici care se aflau în cameră cu el. Imediat, Quilty a fost separat de celelalte feline, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini cu deja celebrul motan, care au devenit repede virale. “Quilty poate fi un pic dificil. Veneam dimineața și trebuia să adunăm toate cele 15 pisici care se distrau în timpul nopții”, a declarat pentru CNN un reprezentant al Organizației “Friends for Life”. După sosirea și cazarea lui Quilty în camera pentru pisici a adăpostului de animale, ușa încăperii camerei a început să fie deschisă, des, în mod misterios. Uitându-se pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, administratorii adăpostului au descoperit că vinovatul era chiar... Quilty, care sărea, trăgând clanța ușii în jos. În cele din urmă, angajații adăpostului au fost nevoiți să îl izoleze în holul clădirii, dar asta nu l-a făcut decât să devină și mai celebru. Fotografiile cu motanul Quilty în timpul “detenției” au atras mii de fani pe Facebook, iar acum oamenii stau la rând pentru a-l adopta, chiar dacă poate deschide uși și nu regretă nimic din ceea ce face.  Născut în 2012, simpaticul pisoi a fost botezat după un personaj din romanul “Lolita”, de Vladimir Nabokov. Motanul mai fusese adoptat în trecut de la același adăpost, dar stăpânul său a fost nevoit să se mute și astfel Quilty a ajuns din nou la “Friends for Life”. Acum, respectivul adăpost a primit cu entuziasm noua faimă a lui Quilty, iar pe pagina lor de Facebook pot fi găsite postări precum: “Eliberați-l pe Quilty” și “Quilty -nevinovat”.

Mistreții “detectivi”

O bandă de traficanți de droguri din Toscana a descoperit cu stupoare că o grămadă de cocaină valoroasă pe care o îngropaseră cu grijă în pădure a fost risipită de o turmă de porci sălbatici, informează unimedia.info, citând surse The Telegraph. Râmătorii au reușit să spargă pachetele impermeabile în care era păstrată cocaina și să împrăștie prin pădure o cantitate în valoare de circa 20.000 de euro. Întâmplarea a ieșit la iveală după ce poliția a ascultat telefoanele unui grup suspectat de trafic de droguri - format dintr-un italian și trei albanezi - și a auzit pe unul dintre dealeri plângându-se de pierdere. Toți cei patru traficanți au fost arestați ulterior pentru trafic de droguri. Doi au fost trimiși la închisoare, iar ceilalți au fost plasați în arest la domiciliu. Nu se știe nimic despre starea mistreților și nici despre ce efect a avut cocaina asupra lor. Potrivit presei italiene, banda vindea în fiecare lună în jur de 2 kg de cocaină prin baruri și cluburi de noapte din zona orașelor Arezzo și Siena, din Toscana, încasând aproximativ 80-100 de euro pe un gram.

Maimuța “telefonistă”

O maimuță dintr-o grădină zoologică din China a fost surprinsă de camerele de luat vederi în timp ce folosea telefonul unei angajate, aparent pentru a face cumpărături pe internet. Femeia a povestit că ea a adus maimuța și că a învățat cum să comande de pe internet, după ce a observat-o pe ea făcând asta de mai multe ori, scrie Daily Mail, citat de noi.md. Ea a plecat să-i aducă mâncare primatei, lăsându-și telefonul lângă ea. Imediat după, maimuța a început să tasteze pe telefon. După ce femeia s-a întors în biroul ei, a observat că primise mai multe confirmări de la site-urile de unde comandase.

Răsfățate cu... bere și muzică clasică

Vacile Matsuzuka trăiesc în Japonia, în provincia Mie (producătorii susțin că dacă este crescută în altă parte gustul cărnii se schimbă) și au o viață de trei ani de zile (mult pentru animalele crescute pentru carne), iar în regimul lor intră și berea. Carnea de vită Matsuzaka are mai multe rânduri de grăsime, iar rezultatul este o bucată de carne care pur și simplu ți se topește în gură. 200 de dolari pentru 500 de grame, scrie Business Magazin.

Oile din Provence cresc în aproprierea Alpilor, sunt lăsate libere pe câmpii, iar mieii sunt crescuți, cel puțin două luni, cu lapte de oaie. Localnicii susțin că poți simți gustul ierburilor pe care animalele le mănâncă pe câmp.

Puiul Poulet Rouge. Acești pui sunt renumiți pentru pielea subțire, carnea fragedă, fără grăsimi și aromată. Aceștia sunt crescuți în Franța, dar au apărut producători de pui și în SUA, unde sunt crescuți cu o dietă bazată doar pe cereale, ascultă muzică clasică și se joacă cu jucării.

Porcii Jamon Iberico de Bellota trăiesc o viață de lux până la momentul sacrificării, după cum spun localnicii. Porcii cu pielea neagră cresc liber în ferme întinse pe 1.000-2.000 de acri timp de doi ani (de două ori mai mult decât porcii obișnuiți) până când ajung la o greutate de 163 de kilograme. Mănâncă iarbă, dar ghindele sunt favoritele lor, iar producția este controlată strict de către guvernul spaniol.

Ben Ben nu mai este “cel mai trist motan din lume

Un motan a reușit să impresioneze o lume întreagă prin povestea lui de viață, potrivit Boredpanda.com. El a fost atacat de un animal de talie mare și a ajuns într-un adăpost pentru animale, rănile provocate au afectat grav starea de sănătate al pisoiului și a fost trecut pe lista de eutanasiere. După toate aceste evenimente, el a ajuns “cea mai tristă pisică din lume”. După un control amănunțit, medicii au constatat că bietul animal avea coloana vertebrală afectată, răni adânci și una dintre urechi îi fusese aproape smulsă. Din cauza rănilor și a faptului că nu mai bea apă și nu mai mânca, veterinarii l-au programat pentru eutanasiere.

O angajată a clinicii a decis să îi dea o șansă și să îl adopte, cu doar o zi înainte de eutanasierea programată, scrie Boredpanda.com.

Femeia i-a pus numele Ben Ben, iar după o oră, motanul a început să toarcă, să bea apă și să mănânce, ba chiar să se alinte: “Îmi place să cred că știa că este în siguranță și la casa lui, din momentul acela”, spune cea care l-a adoptat.

Medicii nu i-au dat lui Ben Ben șanse la viață. Ei spuneau că nu va mai merge niciodată, dar el și-a revenit din starea gravă, putând astfel să meargă, să sară și chiar să alerge distanțe scurte.

Așadar, “cea mai tristă pisică din lume” a devenit un motan jucăuș și curios. (animalzoo.ro)

Nu voia decât... să tragă un pui de somn

Un cățel a intrat într-o zi într-o curte și, după ce stăpâna casei l-a mângâiat pe cap, și-a luat obiceiul să intre după ea în casă și să se așeze într-un colț, să doarmă, relatează  sosharethis.com.

Câinele era foarte îngrijit și la gât avea o zgardă, iar femeia nu înțelegea de ce câinele vine să doarmă la ea și apoi pleacă.

După multe săptămâni în care patrupedul făcea același lucru curios, femeia a hotărât să scrie un mesaj, l-a agățat de cureaua câinelui ca să vadă ce se întâmplă.

“Vreau să știu cine este proprietarul acestui minunat câine”, a scris ea, “și vă întreb dacă știți că în fiecare după-amiază câinele vine la mine acasă pentru a trage un pui de somn.”

A doua zi, când a venit iar să doarmă, câinele avea răspunsul la mesajul ei, atașat de curea, și deodată lucrurile s-au lămurit:

 “Locuiește într-o casă cu șase copii mici, de doi și trei ani. El încearcă să prindă un somn bun de după-amiază. Pot să vin și eu cu el mâine?” - a scris stăpânul patrupedului.

S-a urcat în tren, să-și caute stăpâna...

Un motan a făcut un gest incredibil, după ce s-a pierdut de stăpâna lui. Alună, așa cum l-a numit salvatorii săi, a reușit să urce de unul singur în tren și să călătorească câteva stații până când a fost găsit de controlorii de bilete din tren, care l-au hrănit și l-au “făcut celebru”, postându-i fotografia pe Twitter.

Așadar, Alună a luat trenul din comuna franceză Voivres-Les-Le-Mans și a călătorit singur câteva stații în vagonul trenului, până când a fost văzut de unul dintre controlorii de bilete. Bărbatul a încercat să-l adăpostească într-o gheretă, dar motanul l-a urmat, așa că nu a avut altă opțiune decât să îl lase să călătorească cu trenul: “L-am luat cu mine și i-am spus: “Micuțule, urcă în tren și vedem ce opțiuni avem în gara din Mans”.

Alună a stat liniștit în tren, împărțind un croissant cu controlorul de bilete, care a postat fotografia motanului pe Twitter. La scurt timp, stăpâna și-a recunoscut motanul pierdut și a venit să îl recupereze din gara Mans, potrivit realitatea.net.

Răzbunarea lui Grivei

Fără să se uite în oglinzile retrovizoare ale autoturismului său, un bărbat din China a lovit un câine în timp ce parca în fața blocului său. Nu i-a acordat nicio atenție și s-a dus liniștit acasă. După câteva ore, când a revenit la autoturism a avut un adevărat șoc: caroseria mașinii era distrusă de mușcături.

Câinele lovit și-a adus în ajutor mai mulți camarazi, iar “momentul răzbunării” a fost surprins de un vecin al bărbatului. (surse și foto - realitatea.net, noi.md, animalzoo.ro, bugetul.ro,stockfresh, BBC News)

 

 

Lasă un comentariu