PIELE ARTIFICIALĂ UMANĂ, OBȚINUTĂ DIN CELULE ȘI COLAGEN

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore, citați de descopera.ro, anunță că au reușit să printeze o bucată de piele de mărimea unei unghii, ceea ce înseamnă un nou pas către testarea nonanimală a cosmeticelor și a altor produse.

“Pielea in vitro, pe care am realizat-o din celule ale pielii, de la donatori, și colagen, are aceleași proprietăți chimice și biologice ca și pielea umană. Se poate observa că industria se îndreaptă către testarea nonanimală, prin urmare dorim cu adevărat să oferim o soluție pentru testarea pe piele, fără a folosi piele animală sau umană.

Am reușit să accelerăm procesul de fabricație, folosind o mașină de imprimat, pentru a produce straturi modelate cu precizie, care imită pielea umană. Fiecare bucată minusculă de piele este printată în mai puțin de un minut, ceea ce reprezintă calitatea distinctivă a acestui proiect.

Apoi, amestecul este incubat timp de aproximativ două săptămâni, perioadă în care celulele pielii se înmulțesc și devin opace, transformându-se într-o membrană albicioasă.

Pielea artificială, astfel obținută, poate fi folosită pentru a testa toxicitatea unei substanțe și calitățile penetrative ale ingredientelor active din produse, precum cele cosmetice.

În prezent, ne concentrăm pe dezvoltarea unei pieli care include celule pigmentare asiatice pentru a testa efectele de albire ale produselor cosmetice și de îngrijire a pielii”, explică cercetătorii.

 

Lasă un comentariu