JAPONEZII AU TERMINAT CONSTRUCȚIA STADIONULUI NAȚIONAL DIN TOKYO CU O LUNĂ ÎNAINTE DE TERMEN. CÂND ȘI-N ROMÂNIA O ASEMENEA PERFORMANȚĂ?

Distribuie pe:

Lucrările de construcție a noului Stadion Național din Tokyo, gazda principală a Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2020, au fost finalizate cu o lună mai devreme, anunță agențiile internaționale de presă. Conform Consiliului sporturilor din Japonia (JSC), ultimele lucrări s-au încheiat joia trecută și urmează să se desfășoare o inspecție finală, înaintea evenimentului de inaugurare programat pe 21 decembrie. Stadionul Național, proiectat de arhitectul japonez Kengo Kuma, cu o capacitate de 60.000 locuri, va găzdui ceremoniile de deschidere și închidere ale Jocurilor 2020, precum și competițiile de atletism și fotbal. Construcția arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea inițială, din cauza design-ului original, conceput de arhitectul anglo-irakian Zaha Hadid, la care s-a renunțat din cauza costurilor excesive. Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Național va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020. Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020, între 24 iulie și 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfășoară între 25 august și 6 septembrie.

În România, termenele de finalizare sunt de formă

Zilele trecute, Ludovic Orban a vizitat stadioanele care se construiesc pentru Euro 2020, premierul declarând că, la arena din Bulevardul Ghencea, în patru ani, nu s-a făcut nimic. Reprezentantul constructorului a anunțat că stadionul Steaua va fi gata pentru Euro în proporție de 95 la sută. “Ar fi bine să fie terminate cele trei stadioane, cel puțin stadionul Ghencea, pentru că este introdus în bazele de antrenament. Ne bazăm sută la sută pe stadionul Steaua, dar important e că UEFA nu se uită cu ochi critici la stadioane, ci la cele 12 garanții guvernamentale, iar acestea sunt realizate în mare proporție”, a spus Orban.

 

 

Lasă un comentariu