PROIECTUL ,,EDUCAȚIE PENTRU SIGURANȚĂ” ÎN ATENȚIA CADRELOR DIDACTICE DIN REGHIN ȘI ȘCOLILE ARONDATE ACESTUI MUNICIPIU...

Distribuie pe:

Prin Proiectul interinstituțional în domeniul siguranței copiilor, adresat elevilor de gimnaziu, se dorește introducerea unui curs opțional acreditat de “Educație pentru Siguranță”. Pentru a exista o informare pe mai multe domenii de prevenire, activități realizate de partenerii proiectului, pe lângă întâlniri de instruire a cadrelor didactice, este programată și realizarea unui manual și a unui caiet de lucru pentru copii.

Reuniți la sediul Liceului Tehnologic “Petru Maior” din Reghin, profesorii au fost informați despre obiectivele acestui demers inițiat de Fundația Comunitară Mureș și implementat de instituțiile membre.

“Am stabilit coordonatele activităților de informare a elevilor din perioada următoare, astfel încât aceștia să nu fie victimizați. De asemenea, ne-am bucurat să revedem cadre didactice cu care colaborăm de multă vreme, astfel încât avem toată convingerea că elevii vor fi cei mai câștigați, având un astfel de sprijin (școală, autorități, familie, societate)”, ne spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

 

... ȘI A PROFESORILOR DIN MUNICIPIUL TÂRNĂVENI ȘI ZONELE DIN IMEDIATA APROPIERE

O altă zi de implementare a Proiectului “Educație pentru siguranță” s-a derulat la Târnăveni, unde specialiștii implicați au purtat discuții cu profesori din municipiul Târnăveni și zonele din imediata apropiere. Aceștia s-au arătat receptivi la informațiile oferite și dornici să le transmită elevilor, în cadrul unor activități proprii.

“Cu toții am realizat că sunt multe situații în care un efort din partea mai multor instituții, cu atribuții în domeniul prevenirii, duce la un rezultat favorabil, problemele găsindu-și rezolvarea. Mulțumim cadrelor didactice pentru prezența la aceste sesiuni de informare, semn că își doresc să fie o componentă importantă a acestui proiect”, spunea comisar șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela, coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, de către instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale, îndeplinind rolul de raportor național.

 

Lasă un comentariu