APROAPE CINCI MILIOANE DE IMIGRANȚI ILEGALI ÎN EUROPA. MAJORITATEA SUNT BĂRBAȚI TINERI

Distribuie pe:

Cifrele unui studiu recent relevă că jumătate din cele aproape cinci milioane de imigranți ilegali care trăiesc în Europa se află fie în Regatul Unit, fie în Germania. Majoritatea sunt bărbați tineri apți, din punct de vedere al vârstei, pentru a îndeplini serviciul militar.

În 2017, numărul estimat de imigranți ilegali care trăiau în Europa a fost cuprins între 3,9 și 4,8 milioane. Din acest număr, în ciuda faptului că se pot deplasa liber în țările europene, majoritatea covârșitoare - 70 la sută - au ales să trăiască în doar patru țări, în timp ce 50 la sută trăiesc în două, Marea Britanie și Germania.

Același studiu, realizat de Centrul de Cercetare Pew, a descoperit că puțin peste jumătate din cele aproape 5 milioane de imigranți ilegali care trăiesc în Europa sunt bărbați, 65% având vârste sub 35 de ani.

Pew Research Center a mai constatat că dintre cele 500 de milioane de persoane care trăiesc în 32 de țări europene, 3,9 până la 4,8 milioane sunt imigranți ilegali. Asta, comparativ cu 3 - 3,7 milioane înregistrați în Europa, în 2014.

Germania, Regatul Unit, Franța și Italia - care reprezintă împreună jumătate din totalul populației europene - găzduiesc 70% din numărul total de imigranți ilegali. Marea Britanie și Germania reprezintă împreună aproximativ 50% din imigranții ilegali ai Europei.

Aproape 30% din imigranții ilegali provin din țări musulmane asiatice, precum Afganistan și Pakistan. 23 la sută provin din țări considerate europene, precum Rusia sau Turcia. 21 la sută provin din țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, precum Irak sau Siria, în timp ce cele 17 procente provin din țări africane sub-sahariene, precum Eritrea și Nigeria.

În medie, unul din cinci imigranți care trăiesc în Europa se află aici în mod ilegal. Această cifră diferă de la o țară la alta, însă, unul din doi imigranți din Marea Britanie se află acolo ilegal. (sursa și foto - voiceofeurope.com)

Lasă un comentariu