CANCERUL DE PANCREAS AR PUTEA FI VINDECAT ÎN 14 ZILE

Distribuie pe:

Cercetătorii israelieni, de la Universitatea din Tel Aviv, citați de descopera.ro, susțin că au creat un tratament care vindecă în 14 zile cancerul pancreatic letal.

“Cancerul pancreatic este unul dintre cel mai dificil de tratat. Cei mai mulți oameni diagnosticați cu această boală trăiesc mai puțin de cinci ani după diagnostic. În studiul nostru, am constatat că noul tratament induce distrugerea celulelor pancreatice canceroase, eradicând până la 90% din ele, după două săptămâni de injecții zilnice cu molecule denumite PJ34.

Concret, am observat că molecula PJ34, injectată intravenos, provoacă autodistrugerea celulelor umane canceroase, în timpul mitozei, termenul științific pentru diviziunea celulară.

Cercetarea a fost efectuată prin xenogrefare - transplant de cancer pancreatic uman, la șoareci imunodeprimați. La o lună după ce au fost injectați cu molecula, timp de 14 zile celulele canceroase din tumoare au scăzut cu 90%. La un șoarece, tumoarea a dispărut cu totul. Această moleculă provoacă o anomalie în timpul mitozei celulelor canceroase. Astfel, prin multiplicarea celulară în sine, rezultă moartea celulelor canceroase tratate.

Mai mult, PJ34 pare a nu avea efect asupra celulelor sănătoase, așa că nu s-au observat efecte secundare. Șoarecii au continuat să crească și să câștige în greutate, în mod normal.

Despre acest tratament, am comunicat, prima oară, în 2017, când era utilizat pentru a trata eficient cancerul mamar triplu-negativ implantat prin xenogrefare. Acest tip de cancer mamar (cu teste negative la receptori de estrogen, receptori de progesteron și proteină HER2 în exces, ca și cancerul pancreatic), este foarte greu de tratat și multe femei nu trăiesc mai mult de cinci ani după diagnostic. Însă, dacă sunt eliminate celulele canceroase, speranța de viață a pacientului poate fi prelungită.

În ceea ce privește timpul necesar pentru trecerea de la testele pe șoareci la cele pe oameni, estimăm că va fi de cel puțin doi ani, cu condiția să obținem finanțare. Mai întâi, vom testa tratamentul pe porci și apoi vom cere aprobare pentru a administra molecula oamenilor. Suntem optimiști”, afirmă oamenii de știință israelieni. 

Lasă un comentariu