“GUVERNUL AR TREBUI SĂ ÎȘI ASUME RĂSPUNDEREA ȘI PENTRU REGLEMENTAREA PRIVIND ALEGEREA PRIMARILOR”

Distribuie pe:

“Salut decizia guvernului în privința rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuși, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceți pe lista acelor situații în care se impun măsuri urgente și cea privind alegerea primarilor. Mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care descurajează participarea electoratului și transformă comunitățile noastre locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate și dorință de a face bine”, a scris președintele USR, Dan Barna, sâmbătă, într-o postare pe facebook.

El consideră că menținerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur “convine doar celor care se tem de voturi, adică de români”.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul își va angaja răspunderea în fața Parlamentului pentru modificările la legile justiției, abrogarea OUG 51/2019, pentru a se permite decontarea navetei școlare și legea plafoanelor bugetare, care este necesară pentru adoptarea ulterioară a legii bugetului de stat.

 

 

 

Lasă un comentariu