LA SPITALUL MUNICIPAL DIN TÂRNĂVENI, OPERAȚII ARTROSCOPICE LA NIVELUL DE CLINICĂ UNIVERSITARĂ

Distribuie pe:

În primăvară am scris despre un tânăr medic târgumureșean, dr. Emil Daniel Albu, cu doctorat în științe medicale, specialist ortoped-traumatolog, care a preferat să rămână acasă, în România, medic specialist la un spital municipal, conștient că și aici se poate realiza profesional. Atunci l-am întrebat de ce nu a ales să-și practice meseria în străinătate și a preferat Târnăveniul, unde intervine riscul să te plafonezi. Mi-a răspuns că nu a plecat și nici nu s-a gândit vreodată să plece, fiindcă aici, la vârsta de 33 de ani s-a realizat, aici are familia, aici este toată munca lui. A obținut atestatul în chirurgie artroscopică la Strasburg, a fost asistent universitar la UMF, secția de predare în limba engleză. Nu a dorit să-mi acorde amănunte de ce a fost obligat să renunțe la cariera universitară într-o universitate de prestigiu. Cert este că la Târnăveni, conducerea Spitalului municipal și autoritățile locale l-au primit cu brațele deschise și cu încredere, acordându-i tot sprijinul la deschiderea unei săli de operație artroscopică la nivelul unei clinici universitare.

S-au achiziționat două turnuri noi de artroscopie, aparat mobil de RTG, masă chirurgicală nouă, toate de ultimă generație.

Pentru ca zicala românească care spune că omul sfințește locul să se adeverească, realitatea confirmă valoarea acestui tânăr medic, produs al școlii mureșene de medicină. De la 1 martie 2019 și până în prezent, la Spitalul municipal din Târnăveni s-au realizat peste 120 de intervenții chirurgicale, marea majoritate a pacienților sunt din Târgu-Mureș, dar și din Cluj-Napoca, Bistrița, Vatra Dornei, Sighetul Marmației, Dej, Sibiu, Mediaș și un pacient din Frankfurt, cu afecțiuni traumatologice sportive. Tot la Spitalul municipal din Târnăveni, dr. Albu Daniel a realizat operații în premieră de ligamento-plastie artroscopică, sutură meniscală, recoltarea și injectarea de celule stem de la nivelul măduvei osoase și intervenții artroscopice la nivelul umărului și gleznei. În toate cazurile, succesul a fost sută la sută. Ultimul caz a fost al fotbalistului Toni Giurgean de la CFR Cluj, în vârstă de 20 de ani, operat prima dată în Turcia și a doua oară la Târnăveni. Pasionat de fotbal, la început a dorit să facă medicină sportivă, dar nu regretă că a ales ortopedia. Nu a Renunțat la sport, în timpul liber, atât cât mai are, joacă în campionat județean de minifotbal și este căutat de mulți sportivi.

L-am întrebat cum pot ajunge pacienții la un consult și la un tratament în Spitalul municipal din Târnăveni. Ne-a declarat că prin Policlinica din Târnăveni, cu un bilet de trimitere de la medicul de familie sau prin Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

 

                

Lasă un comentariu