ȘTIRI * ȘTIRI * ȘTIRI

Distribuie pe:

Boris Johnson: Parlamentul va vota acordul de Brexit până la Crăciun

Parlamentarii britanici vor vota înainte de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta, sâmbătă, conform dpa.

Johnson, care a câștigat detașat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut această declarație la Sedgefield, în nord-estul Angliei, fief-ul fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obținut un câștig istoric de voturi din partea simpatizanților Partidului Laburist, de opoziție.

Aprobarea acordului de Brexit în parlament, care permite Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, este de așteptat să fie o formalitate acum, când conservatorii dețin o majoritate largă după alegeri. Aceștia au câștigat 365 de locuri în parlamentul de 650 de locuri, cu 48 mai multe decât înainte, grație electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburiștii au pierdut 59 de locuri și au acum 203 parlamentari în Westminster, față de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburiștilor din 1935, scrie AFP.

 

Copieri neautorizate de echipamente militare rusești

Peste 500 de cazuri de copiere neautorizată de arme și echipamente militare rusești au fost depistate în ultimii 17 ani, a declarat vineri Yevgeny Livadny, șeful proiectelor de proprietate intelectuală din cadrul companiei ruse Rostec, care se ocupă de dezvoltarea, producția și exportul de produse de înaltă tehnologie.

În acest context, în luna octombrie, Rosoborontexport, singura agenție intermediară de stat pentru exporturile sau importurile din Rusia de produse, tehnologii și servicii legate de apărare, a anunțat crearea unui grup consultativ pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul cooperării tehnico-militare cu alte țări. Grupul încorporează oficiali din Ministerul Apărării, serviciul federal pentru cooperare militar-tehnică, Rostec și Rosatom, companie specializată în energie nucleară.

 

Furtunile puternice înregistrate în sud-vestul Franței au făcut trei morți

Furtunile puternice care au lovit sud-vestul Franței au făcut o treia victimă, au declarat autoritățile franceze duminică, după ce un bărbat de 40 de ani a fost găsit mort în mașina sa luată de ape, la două zile după ce dispăruse, informează APP.

Potrivit procurorului districtual adjunct Laurent Bidault, decesul a fost provocat de intemperii, cadavrul fiind descoperit duminică după-amiază în apropierea râului Adour, care ieșise din matcă, la est de Dax.

Intemperiile au lovit acea regiune vineri, aducând vânturi puternice și ploi abundente și lăsând mii de case fără curent electric, sâmbătă.

Tot vineri, în Espiens (departamentul Lot-et-Garonne), un bărbat de 76 de ani a fost luat de viituri când a ieșit din casă să-și ridice corespondența.

Salvamontiștii i-au găsit cadavrul după 24 de ore, la o distanță de peste un kilometru.

 

 

Lasă un comentariu