S-A AFLAT CUM SE RĂSPÂNDEȘTE CANCERUL ÎN ORGANISM

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Școala de Medicină a Universității New York, citați de descopera.ro, susțin că au descoperit o nouă rețea de canale pline de lichid, în corpul omenesc, cu un rol important în transportul celulelor canceroase prin organism.

“Această descoperire a fost făcută întâmplător, în urma unei simple endoscopii (o procedură care presupune introducerea unei sonde cu cameră video, în tractul gastro-intestinal al unei persoane), care permite și examinarea țesutului din interiorul tractului și, astfel, s-a ajuns la niște concluzii surprinzătoare.

Ne așteptam ca tractul biliar să fie înconjurat de un perete de țesut dur, în schimb, am descoperit niște tipare ciudate. Am prelevat mostre de țesut care au fost duse pentru analiză la laboratorul de anatomo-patologie, unde s-a folosit tehnica endomicroscopiei. Investigarea a scos în evidență faptul că acele tipare ciudate sunt produse de un lichid care circulă prin niște canale prezente în tot organismul.

Considerăm că fiecare țesut din organism este înconjurat de o rețea de astfel de canale care, împreună, formează un organ și estimăm că acest organ conține 20% din cantitatea de lichid din organismul uman. Acest organ nu a mai fost observat, până în prezent, din cauza abordării standard pentru vizualizarea interiorului corpului omenesc, care făcea ca aceste canale să sece, iar fibrele de colagen care susțineau pereții canalelor să se prăbușească, lăsând impresia unui zid protector de țesut, în locul unui canal plin de lichid. Noi credem că acest organ funcționează ca un absorbant pentru șocuri. Însă, la fel de bine cum protejează organele, această rețea contribuie la răspândirea cancerului în organism.

Atunci când am analizat mostrele provenite de la oameni afectați de cancere invazive, am descoperit că celulele maligne și-au creat drumul prin aceste canale și astfel au ajuns direct în sistemul limfatic. Odată ce reușesc să intre, este ca și cum ar aluneca pe apă, fiind o nouă fereastră prin care mecanismul tumoral se răspândește în organism”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu