LA COLEGIUL AGRICOL “TRAIAN SĂVULESCU” DIN TÂRGU-MUREȘ, ACTIVITATE METODICĂ CU VIITORII PROFESORI, ÎN PREZENT STUDENȚI LA UMFST

Distribuie pe:

În preajma sărbătorilor de iarnă, catedra de limbi moderne de la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș a marcat încheierea primului semestru a anului școlar 2019-2020 printr-o activitate metodică, la care au participat studenții anului III de la LMA engleză-franceză de la UMFST Târgu-Mureș, însoțiți de dna prof. conf. univ. dr. Corina Bozedean.

Având ca temă “Activitatea didactică prin perspectiva ludică, evaluarea formativă vs evaluarea normativă în cadrul secvenței didactice”, acțiunea s-a vrut a fi una dinamică. A debutat prin câteva momente de socializare și cunoaștere, după care s-au prezentat diverse strategii de predare-învățare care au avut succes la clasă. Doamna profesoară Ciuchină Veronica, domnii profesori Kendi Szakacs Huba și Raduly Daniel au vorbit depre diverse metode utilizate, rezultate și propuneri de aplicare la clasă. Dna profesoară Petriș Alina a diseminat informații interesante de la cursurile absolvite în acest an.

S-au organizat workshopuri împreună cu studenții și profesorii, la care au participat și domnii directori, dir. prof. ing. Socol Viorel, dir. adj. prof. Cozma Matei Diana.

Desfășurată pe parcursul a 90 de minute, acțiunea reprezintă un suport și exemplu de bună practică atât pentru studenți, viitori profesori, cât și pentru profesorii în exercițiu.

“Din acest an școlar, Colegiul Agricol «Traian Săvulescu» a început o colaborare strânsă cu UMFST pe planul practicii pedagogice. Se încheie primul stagiu de practică pedagogică pentru studenții din ani terminali de la profil LMA, engleză-franceză care, timp de două luni, au participat la activitățile pedagogice demonstrative susținute de mine, ca profesor mentor. Au observat, analizat, dezbătut orele asistate, pentru ca apoi să predea ei înșiși minimum două lecții la clasă. Am remarcat studenți cu dragoste pentru copii, dornici să se implice în procesul didactic, atent supravegheați și îndrumați de profesorul coordonator de practică pedagogică, conf. univ. dr. Corina Bozedean. Mă bucur că este un potențial care se poate valorifica prin muncă, seriozitate și ambiție. Urez vacanță plăcută elevilor și colegilor mei, baftă în sesiune studenților UMFST-iști și Sărbători Fericite tuturor!”, spunea prof. dr. Daniel Raduly.

“Apreciez faptul că se oferă o mare atenție metodelor interactive de predare întrucât acestea, utilizate în mod adecvat de educator, respectiv înspre îndeplinirea scopurilor învățământului, pot deveni realități de mare succes în informarea și formarea educaților”, preciza Crăciunescu Dana, studentă UMFST.

 

Lasă un comentariu