“CUVÂNTUL LIBER” - LA 30 DE ANI!

Distribuie pe:

Acum, când se trag obloanele peste anul 2019, merită să facem un rezumat al activității noastre, mai ales că se împlinesc 30 de ani de la apariția ziarului “Cuvântul liber”, o tribună în slujba mureșenilor, de unde s-au transmis informații din viața politică, socială, economică și culturală a județului Mureș, din țară și de peste hotare. Mica și marea publicitate au fost de un real folos cititorilor, prin utilitatea anunțurilor de larg interes. În primul rând, redactorii și colaboratorii ziarului au fost pe prima baricadă în apărarea demnității naționale. În vremuri tulburi, de învrăjbire, cu revendicări absurde, cu jigniri la adresa neamului românesc, am avut libertatea de a prezenta cititorilor evenimente și știri din cotidian. Faptul că am rezistat 30 de ani pe piața presei scrise, înseamnă că am reușit în mare parte să satisfacem cerințele cititorilor, cărora le mulțumim pentru susținere și fidelitate într-o perioadă când presa scrisă trece printr-o criză majoră, datorită concurenței cu mass-media din televiziuni, radio, facebook.

De multe ori ne punem întrebarea firească: Pentru cine ne-am zbătut, când din fiecare familie există tineri plecați în țări străine? Poate n-am susținut suficient tinerii. Poate n-am prezentat prea bine realitățile din economia județului, nu ne-am implicat suficient în susținerea celor plecați, să se întoarcă acasă, iar cei care vor să plece, să rămână.

Au trecut 30 de ani de la revoluția furată și, în sfârșit, România începe să se schimbe la față, să intrăm în normalitate. Privim spre viitor cu optimism, cu speranța că va fi pace pe pământ, iar între români înțelegere și bună-nvoire.

Nădăjduim să avem parte, în primul rând de sănătate, de un sistem de asigurări sociale de sănătate civilizat, de politicieni curați la suflet, patrioți - chiar dacă această calitate umană pentru unii este desuetă. După trei decenii de la schimbarea de regim, o perioadă în care în economia țării s-a distrus și s-a furat, este timpul să redevenim iarăși ce am fost, cu o industrie puternică și cu o agricultură performantă, cu un turism atractiv, cu export de mărfuri, nu de import, cu sectoare gestionate de români și pentru români! Să-mi fie iertat limbajul, poate unii îl consideră de lemn, dar a sosit timpul să nu mai uităm că suntem români.

 

Lasă un comentariu