CIOCU' MIC...!

Distribuie pe:

Încep negocierile și în interiorul Partidului Liberal, pentru ocuparea unor demnități la nivel central sau local. Deja au apărut nemulțumiri printre liberalii cu vechime privind numirile unor indivizi în demnități pentru care nu sunt pregătiți, conform sloganului: “Ciocul mic, că noi suntem la putere!”

Din nefericire, realitatea din teren dovedește că liberalii trec printr-o criză la capitolul resurse umane. Dacă pesediștii au avut la un moment dat numeroase personalități înregimentate în partid, la liberali nu se prea înghesuie lumea bună, cu toate că doctrina liberală, de sorginte burgheză, promovează libertatea și inițiativa individuală, încurajând economia privată.

Să iei de pe stradă, un șomer, un individ care nu s-a acomodat unei discipline a muncii prin locurile de muncă în care s-a perindat și să-l promovezi într-o demnitate publică fără o pregătire profesională, este o absurditate. Politruci de doi bani grămada, hămesiți după atâta foame după putere, sunt promovați în defavoarea unor profesioniști neînregimentați politic. Nu se știe cât timp vor sta la guvernare liberalii, așa că funcțiile ocupate prin diverse cumetrii sunt vremelnice, nesigure. La nivelul județului Mureș există numeroase personalități, oameni cu o cultură politică vastă, profesioniști de talie națională și internațională în domeniul medicinii, culturii, ingineriei, economiei, care stau deoparte, nu se implică în viața politică a cetății. Majoritatea dintre ei sunt pensionari, care se întâlnesc din când în când la discuții, păreri, comentarii despre realitățile din județ, din țară și din lume. Nimeni nu le cere părerea, nu le solicită sfatul, experiența.

Unii dintre ei chiar au convingeri liberale, au fost printre cei care au sprijinit și înființat filiala PNL Mureș. Mai tinerii liberali de conjunctură îi ocolesc, nu-i solicită la diverse acțiuni. O parte din intelectualii mureșeni, se mai întâlnesc în fiecare zi de miercuri la Casa “Avram Iancu”, unde sunt invitați conferențiari să prezinte diferite teme, majoritatea istorice. În presa locală, cu precădere în ziarul “Cuvântul liber”, periodic sunt publicate diverse materiale, semnate de personalități din diferite domenii. Scriitorii afiliați la Uniunea Scriitorilor din România sau la Liga Scriitorilor, se mai întâlnesc din când în când. Preoții ortodocși și greco-catolici nu au voie să se implice în politică. Cadrele didactice, un alt segment important, capabil de apostolat la această categorie, doar directorii de unități școlare promovați pe criterii politice sunt interesați să militeze pentru susținerea unui partid. Militarii și lucrătorii Ministerului de Interne nu pot fi agenți politici. Cât despre oamenii de afaceri, aceștia cotizează, susțin campaniile electorale discret, în funcție de interese. Muncitorii și țăranii, marea masă a votanților, în anumite situații sunt adepții social-democraților. Din nefericire, cei cărora li s-a acordat votul, buieciți de putere, îi dau uitării repede pe cei care i-au ales, doar în campaniile electorale se mai deranjează prin teritoriu cu diverse discuții sterile, cu promisiuni fără acoperire. În calitate de cetățean cu drept de vot, stau și mă întreb: Oare cine face parte din electoratul liberalilor? Veți spune că au câștigat alegerile, că lumea i-a votat! Bine, bine, au câștigat alegerile, fiindcă n-a fost altă alternativă la degringolada provocată de “elitele” din PSD, în niciun caz n-au câștigat prin valoarea liderilor liberali, mai ales că generația tânără, de catifea, din USR Plus, au ieșit la rampă puțin debusolată. Nu au avut pe cine să aleagă, din toată adunătura de candidați la prezidențiale și la euro parlamentare. Ar fi relevantă o anchetă, un sondaj de opinie în rândul alegătorilor din județul Mureș, cu întrebarea: “Nominalizați numele liderilor liberali din județ.” Așa că, deocamdată, ciocu mic, că, deocamdată, sunteți la guvernare cu un guvern minoritar, așa că nu vă puneți pe reforma cadrelor.

Lasă un comentariu