MIHAELA EVI: “SINGURI, DE CAPUL NOSTRU, DOI NEBUNI, NU VOM PUTEA ȚINE ECHIPA”

Distribuie pe:

Echipa feminină de handbal CSM Târgu-Mureș a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 34-29 (17-12), pe CSU Oradea, într-un meci din prima etapă a Turului 2 al Diviziei A, seria D. După meci, antrenoarea principală a mureșencelor, Mihaela Evi, ne-a oferit un scurt interviu:

- Ce așteptări ai de la anul 2020?

- Pot spune că îmi doresc să fim sănătoase și să aducem cât mai multă lume la sală, iar acest lucru să-i determine pe aleșii noștri locali să-și deschidă ochii și pentru sportul din Târgu-Mureș, înainte ca acesta să se piardă.

- Mulți dintre târgumureșeni, și nu numai, susțin echipa de handbal feminin a CSM-ului, însă circulă zvonuri că echipa ar putea fi decimată. Este posibil să cunoaștem anumite schimbări?

- Dacă nu va exista susținere, cu siguranță. Din păcate, singuri, de capul nostru, doi nebuni, mă refer la mine și la Clau, nu vom putea ține echipa, dar am speranța că mai sunt și oameni care vor să facă ceva bine pentru acest oraș, și mă refer la consilierii noștri locali, care sunt aleșii noștri și ar trebui să ne apere interesele. Tot mai multă lume vine la sală, iar acest lucru ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru aceștia. Foarte mulți târgumureșeni își doresc să vadă sport, iar atunci ar fi necesar să găsim o modalitate pentru a susține sportul și nu cum s-a întâmplat anul trecut, când singurul lucru care ne-a ținut împreună și am rămas o echipă este că am construit sănătos. Sunt copiii noștri, își iubesc orașul, doresc să reprezinte Târgu-Mureșul, și atunci au ales cu inima.

- Cum stăm cu transferurile?

- Au oferte foarte bune de la echipe care evoluează în cupe europene, li s-au oferit salarii foarte mari, însă, totuși, au ales să rămână la Târgu-Mureș pentru a face ceva pentru acest oraș. Până în 31 ianuarie este termenul de transferuri și ne dorim, într-adevăr, 2 sau 3 jucătoare experimentate care să se alăture lotului nostru. În urmă cu câteva zile chiar am discutat cu unele jucătoare, dar așteptăm ok-ul de la cei care ne conduc. Plecări notabile nu am avut. Au părăsit echipa jucătoarele cărora le-au expirat contractul, din păcate ele oricum nu s-au adaptat și nu erau ceea ce ne doream noi pentru echipă. Singura plecare care a contat a fost a Carolei Stîngu, care era și golgetera echipei, dar la 32 de ani, și în condițiile de față, ea nefiind nici localnică, nu putea trăi la Târgu-Mureș, fără un venit.

- Îți doresc cât mai multe victorii în continuare și un an cât mai bun!

- Mulțumesc mult...

În următoarea etapă a Turului 2 al Diviziei A, seria D, la handbal feminin, CSM Târgu-Mureș va evolua în deplasare în compania echipei CSU Reșița, la data de 25 ianuarie 2020.

Lasă un comentariu