DAN BARNA: SUNT MAI MULTE PROBLEME ȘI O SĂ AVEM O DISCUȚIE CU PREMIERUL, LEGAT DE ANGAJAREA RĂSPUNDERII

Distribuie pe:

Președintele USR, Dan Barna, a declarat că sunt mai multe probleme pe care le va discuta cu premierul Ludovic Orban despre angajarea răspunderii și legea electorală, dând exemplul celor care votează cu viză de flotant.

„Sunt mai multe probleme aici și o să avem și o discuție cu premierul, legat de angajarea răspunderii cu două tururi și cu legea electorală. Votul celor care au viză de flotant - se introduc 90 de zile, înainte nu erau, înainte mergeai cu viza de flotant și atât, cu două zile, acum nu mai, trebuie să mergi cu 90 de zile. Și sunt foarte mulți care nu sunt la adresa de domiciliu în ziua votului și asta e o chestiune asupra căreia o să discutăm, apropo de lucrurile de care nu suntem mulțumiți", a declarat Dan Barna, la TVR 1.

Potrivit proiectului pentru care guvernul vrea să își angajeze răspunderea, persoanele care își schimbă reședința cu 90 de zile înainte de alegeri vor putea vota doar unde au avut domiciliul anterior acestei perioade.

„Persoanele care și-au stabilit reședința în circumscripția electorală, cu mai puțin de 90 de zile înaintea datei scrutinului, își vor putea exercita dreptul de vot doar în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care au avut reședința sau domiciliul stabilit anterior celor 90 de zile. În acest caz, cetățenii vor vota pe lista suplimentară", prevede proiectul de act normativ.

Lasă un comentariu