UN NOU “SUCCES RĂSUNĂTOR” AL DNA - ÎPS TEODOSIE A FOST ACHITAT DEFINITIV ÎN DOSARUL ÎN CARE ERA ACUZAT DE CORUPȚIE. FAPTA NU EXISTĂ!

Distribuie pe:

Înalta Curte Casație și Justiție a dispus ieri achitarea definitivă a arhiepiscopului Tomisului, Petrescu Teodosie, în dosarul în care a fost acuzat de DNA că ar fi obținut ilegal fonduri europene.

Teodosie a fost acuzat că, în perioada 2010-2016, în calitate de arhiepiscop la Arhiepiscopia Tomisului, a dus la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, acte false pentru a primi fonduri europene în valoare de peste 1 milion de lei. Procesul lui Teodosie Petrescu a început în urmă cu doi ani.

Potrivit deciziei instanței, arhiepiscopul a fost achitat deoarece fapta de care era acuzat nu există.

În plus, magistrații au respins și acțiunea civilă împotriva lui Teodosie.

De asemenea, judecătorii au dispus achitarea celorlalți inculpați din dosar.

De altfel, Teodosie și ceilalți inculpați primiseră o soluție de achitare și la instanța de fond - Curtea de Apel Constanța.

Totodată, magistrații au dispus și ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului, respectiv poprirea conturilor deținute de Teodosie Petrescu, persoana responsabilă civilmente - Arhiepiscopia Tomisului și persoana responsabilă civilmente Așezământul Monahal Sf. Apostol “Andrei”.

Lasă un comentariu