NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ! PROGRAMUL ,,TOMATA" CONTINUĂ ȘI ÎN 2020

Distribuie pe:

Și în acest an continuă „Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate".

Bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.

Pentru înscrierea în program, termenul limită de înscriere în program este 15 aprilie 2020, iar termenul limită de valorificare a producției este 15 iunie 2020, inclusiv.

Reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură Județene efectuează verificări la începutul rodirii și înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producției.

 

TOMATE DE CALITATE DIN PRODUCȚIA AUTOHTONĂ

Pentru a avea siguranța că tomatele ce vor fi oferite populației vor avea o calitate cât mai bună, beneficiarii trebuie să dețină un registru de evidență a tratamentelor de protecție a plantelor, ce va fi verificat de către inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare.

Principalele modificări pentru anul 2020 au avut în vedere îmbunătățirea programului, astfel încât consumatorii să beneficieze de tomate de calitate din producția autohtonă.

În anul 2020, ca element de noutate, verificarea preliminară a dosarelor și instruirea fermierilor privind respectarea normelor de utilizare a produselor de protecția plantelor se va realiza de reprezentanții Direcțiilor pentru Agricultură județene și, respectiv, de inspectorii Autorității Naționale Fitosanitare, la Primăria localității respective.

Măsura va fi luată în special pentru cele câteva județe unde sunt foarte mulți beneficiari și pentru a veni în sprijinul fermierilor, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Lasă un comentariu