“DACĂ NU VA EXISTA CVORUM LA ȘEDINȚA PENTRU VOTUL DE ÎNVESTITURĂ, RESPONSABILITATEA APARȚINE PSD”

Distribuie pe:

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că, în cazul în care nu va exista cvorum la ședința plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparține PSD, care “boicotează o procedură constituțională”. “O să vedem ce se va întâmpla. Luni, dacă nu se adună cvorum, este vina PSD, pentru că PSD deține 42% din Parlament și înseamnă că boicotează o procedură constituțională. Ca atare, responsabilitatea, în cazul în care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD”, a arătat Orban, într-o declarație acordată presei.

Întrebat dacă a discutat cu celelalte partide, în vederea asigurării cvorumului de ședință, el a replicat că nu există “garanții depline”.

“Garanții depline nu există. Vom vedea ce va fi”, a spus Orban.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democrați nu vor participa pe 24 februarie la ședința plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II.

“Decizia PSD este că luni vom fi prezenți cu toții la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Motivarea este clară: așteptăm răspunsul Curții Constituționale, dacă este constituțional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat”, a spus Ciolacu, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD. 

Lasă un comentariu