REPREZENTANȚII AUR I-AU CERUT MINISTRULUI EDUCAȚIEI ACȚIUNI DE RECUPERARE A MATERIEI PENTRU ELEVI

Distribuie pe:

Reprezentanții AUR i-au cerut, miercuri, ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, acțiuni pentru ca elevii să poată recupera materia și au afirmat că sunt “generații care se pierd”.

Totodată, ei propun ca examenele naționale să fie susținute în toamnă.

“Am mai convenit cu cei de la Ministerul Educației niște acțiuni remediale de urgență, pentru că avem deja generații care se pierd și am propus o școală de vară pentru toți cei care nu sunt în anul terminal, propunere care a fost bine primită de cei din minister. Trebuie organizată o formă de recuperare a materiei. (...) Noi credem că ministrul Educației ar trebui să decidă pentru domeniul Educației, nu cineva neales, cineva dintr-un domeniu al sănătății nevalidat prin vot, cum este domnul Arafat, de exemplu, care conduce CNSU. Ce vom susține noi AUR în Parlamentul României - mărirea bugetului Educației, pentru ca aceste măsuri remediale să fie luate de urgență”, a declarat co-președintele AUR George Simion după întâlnirea cu ministrul Educației.

Simion a spus că AUR va solicita și CNSU redeschiderea unităților de învățământ.

“Ministrul Educației ne-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine școlile dacă ar putea, dar această decizie aparține Consiliului Național pentru Situații de Urgență și ultimul cuvânt este în CNCS. Ori, acest lucru nu îl considerăm admisibil și vom merge mai departe cu solicitarea noastră. Pentru categoriile de risc, cei din clasele a VIII-a și a XII-a care dau examene, cei din mediul rural, care în marea lor majoritate, în ciuda a ceea ce susțin inspectoratele școlare județene, nu au acces la școala așa-zisă online. O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație. Nu este admisibil să trăim într-o dictatură militară. La fel cum este esențial dreptul la viață, și dreptul la educație este un drept fundamental”, a mai spus Simion.

În opinia sa, examenele naționale ar trebui să fie susținute în toamnă.

“După părerea noastră, pentru a nu suferi șocuri și pentru a se desfășura totul cum trebuie ca aceste examene să fie susținute la toamnă. Grădinițele mai ales trebuie deschise, pentru că știm cu toții realitatea, în ciuda a ceea ce ni se prezintă. Transmit domnului Arafat să deschidă școlile”, a mai afirmat George Simion.

El a spus că a găsit în reprezentanții Ministerului Educației “un partener de dialog”.

“Nu este normal să fie deschise în acest moment, ianuarie 2021, cazinourile și școlile să fie închise. Am găsit în cei de la Ministerul Educației un partener de dialog și le-am cerut să susțină cu toată tăria deschiderea urgentă a școlilor pentru profesori, pentru părinți, dar mai ales pentru viitorul generațiilor de după noi. Trebuie să se gândească cineva la elevi, la ce au învățat din martie până acum. Nu trebuie să așteptăm 9 februarie și cred că ministrul Educației a înțeles acest lucru, doleanțele celor care ne-au învestit cu încrederea lor prin vot care vor redeschiderea de urgență a școlilor. Practic, din martie până acum, școlile românești au fost închise de facto. Am văzut niște cifre ale inspectoratelor școlare județene care au raportat la Ministerul Educației că 94-96% din elevi au acces la școala online. Mi se par niște date false similare cu cele din perioada comunistă, când se raportau cote peste la hectar. Așa se întâmplă în educație în acest moment. Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară”, a mai arătat liderul AUR.

 

 

Lasă un comentariu