FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „GEORGE ENESCU", NOMINALIZAT LA PREMIILE INTERNATIONAL OPERA 2020

Distribuie pe:

Festivalul Internațional "George Enescu" a fost nominalizat în premieră la International Opera Awards 2020, în contextul promovării tot mai susținute a operei în programul său artistic și urmează să-și susțină nominalizarea prezentând juriului programul dedicat operei la ediția din 2019. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul unei festivități de premiere ce va avea loc la Sadler's Wells, în Londra, pe 4 mai.

La aceeași categorie, dedicată festivalurilor care promovează spectacole de operă, au fost nominalizate celebrul Festival de la Salzburg, Donizetti Opera Festival, Festival Castell de Peralada, Macerata Opera Festival și Opera FestivalO19 (Opera Philadelphia). Înființat în 2012, International Opera Awards este un eveniment anual prin care se celebrează opera din întreaga lume.

„Este o mare onoare și bucurie ca Festivalul Internațional «George Enescu» să fie recunoscut ca un promotor al operei, cu atât mai mult cu cât această abordare mai amplă a lucrărilor lirice, care se datorează direcțiilor artistice ale lui Vladimir Jurowski, se înscrie deja într-o tendință demarată în 2017 și cu o abordare modernă, care utilizează tehnologiile multimedia. Această tendință va continua, programul ediției jubiliare din 2021 a Festivalului urmând să prezinte opere noi," a declarat Mihai Constantinescu, directorul general al Festivalului George Enescu.

La conferința de deschidere a Festivalului din 2019 directorul Artistic al Festivalului, Vladimir Jurowski, a subliniat faptul că programul ediției din 2019 a scos în evidență preocuparea pentru lumea operei, prezentând o varietate de capodopere, de la mai marii din epoca barocă și până la elitele teatrului muzical din secolul al XX-lea, se arată în comunicat.

Tendința de promovare a operei a început din 2017, printr-o premieră inovatoare: la deschiderea ediției din 2017 Vladimir Jurowski și London Philharmonic Orchestra au prezentat „Oedip" în versiune concertantă, în premieră cu proiecții multimedia live, sub direcția artistică a regizoarei Carmen Lidia Vidu. La ediția din 2019 a Festivalului au fost 14 opere în concert, atât opere ale secolului al XX-lea, cât și baroce sau clasice. Patru dintre acestea au fost completate de creații multimedia și arhitectură vizuală, semnate de Carmen Lidia Vidu, Nona Ciobanu și Peter Kosir.

 

Lasă un comentariu