AUTORITĂȚILE ITALIENE AU LUAT O SERIE DE MĂSURI PENTRU A PREVENI RĂSPÂNDIREA VIRUSULUI

Distribuie pe:

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că autoritățile italiene au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea infecției cu coronavirus în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (zonele Lombardia și Veneto), precum suspendarea serviciilor de educație pentru copii și școli și stoparea excursiilor educaționale, suspendarea activităților serviciilor publice, fără a suspenda furnizarea de servicii esențiale și de utilitate publică.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, autoritățile italiene au decis, în zonele Lombardia și Veneto, suspendarea anumitor tipuri de activități comerciale, cu excepția celor care oferă servicii “esențiale”, limitarea accesului sau suspendarea serviciilor de transport public de mărfuri și pasageri, cu excepții în cazuri “specifice”, precum și amânarea manifestărilor sportive din cele două regiuni (inclusiv a partidelor de fotbal din Serie A).

Totodată, autoritățile italiene au decis și formarea unui cordon sanitar în jurul regiunilor afectate, prin interzicerea ieșirilor și intrărilor cetățenilor în regiunile Lombardia și Veneto, care reprezintă “focarul” italian al epidemiei.

“Până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au fost notificate de către autoritățile italiene cu privire la existența vreunui caz confirmat de infecție cu COVID-19 (coronavirus) printre cetățenii români”, se arată în comunicat.

Mai multe informații pot fi consultate pe site-ul Ministerului italian al Sănătății: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/hom eNuovoCoronavirus.jsp?fbclid=IwAR2AGpH-AxwAJj4u4oQ5BK9GorgN7HoyROpcdSKtA0ngg80acjNQA-Zp64o.

Conform datelor transmise de autoritățile române din domeniul sănătății, “persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene”.

 

Lasă un comentariu