UN PARTENER OPTIMIST NE SALVEAZĂ, LA BĂTRÂNEȚE, DE MALADIA ALZHEIMER

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea de stat Michigan, din East Lansing, citați de descopera.ro, susțin că, având o perspectivă optimistă, o persoană poate ajuta sănătatea fizică și psihică pe termen lung a partenerului său. Aceasta este puterea optimismului, care poate ajuta la evitarea riscului de diferite probleme de sănătate, cum ar fi declinul cognitiv, demența și boala Alzheimer, pe măsură ce un cuplu îmbătrânește împreună.

„Studiul nostru a urmărit 4.457 de cupluri heterosexuale din analiza de sănătate și pensionare, pe o perioadă de 8 ani. Concluziile au arătat că există o legătură între căsătoria (parteneriatul marital) cu un optimist și prevenirea declinului cognitiv.

Dar cum afectează optimismul (așteptarea generală că lucrurile bune se vor întâmpla în viitor) sănătatea mintală pe termen lung? Foarte simplu! Optimiștii fac tot felul de lucruri sănătoase. Sunt mai activi fizic, mențin diete sănătoase și evită obiceiuri nocive (cum ar fi fumatul, drogurile sau alcoolul).

În ceea ce privește prognozarea bolii Alzheimer sau a altor forme de demență, multe se învârt în jurul alegerilor pentru stilul de viață. Sănătatea compromisă mai devreme în viață, în combinație cu unii factori genetici, este printre cei mai mari factori de risc prevenibili pentru declinul cognitiv.

Practic, știm că a fi mai sănătos fizic (de exemplu, a fi mai activ fizic, a avea o dietă sănătoasă, a fi mai mobil, a evita bolile majore) este asociat cu un risc redus de declin cognitiv.

Lasă un comentariu