PRIMĂRIA CAPITALEI S-A RĂZGÂNDIT - AVIZ POZITIV PENTRU ADUNAREA PUBLICĂ DE LA PALATUL COTROCENI

Distribuie pe:

Asociația Calea Neamului a primit aviz pozitiv din partea Primăriei București pentru adunarea publică din 1 martie de la Palatul Cotroceni, ora 16.30, anunță dr. Mihai Tîrnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului, și reprezentanții Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Scopul manifestării este acela de a solicita președintelui Iohannis să nu promulge Codul Administrativ, prin care „limba maghiară devine a doua limbă oficială în statul român".

„Mă duc la Primărie ca un țăran, ca un simplu soldat din tranșee, cu toată hotărârea și durerea oamenilor care luptă pentru identitatea națională, în inima mea. Pe 1 martie, ora 16.30, la Palatul Cotroceni, trebuie să se audă vocea noastră: limba română, singura limbă oficială în Statul Român. Câte scrisori de dragoste s-au scris oare de pe front, câți soldați și ofițeri au stat oare chirciți în tranșee scriind, în rarele clipe de tihnă, câteva rânduri nevestelor sau iubitelor lor, ștergându-și apoi amarul de pe ochi cu mâneca mantalei îmbibată de sânge si țărână... și câte suflete de femei românce s-au rupt în bucăți când ei nu s-au mai întors acasă... Dacă apele dintre Carpați și Mare, de la Nistru până la Tisa nu au secat, ele s-au adăpat din acele izvoare de sânge și lacrimi. Când Temelia unui Stat Național se zdruncină, când limba sa oficială este pusă sub semnul întrebării, cine poate sta oare nepăsător? Cine poate uita Jertfa?" - a scris Tîrnoveanu pe pagina sa de socializare.

Reamintim că, inițial, manifestarea, programată pentru 23 februarie, a primit aviz negativ din partea Primăriei Capitalei, pe motiv că ar deranja buna funcționare a Administrației Prezidențiale.

„De ce mergem la Cotroceni? Din simplul motiv că președintele are puterea instituțională să blocheze, să oprească Legea Codului Administrativ. Este o alegere logică, firească pe care am făcut-o (…). Sunt voci care ne acuză că suntem împotriva unei anumite minorități, nimic mai fals! Oameni buni, noi suntem împotriva unei anumite legi care încalcă flagrant Constituția, Legea Fundamentală a Statului Român", mai precizează dr. Mihai Tîrnoveanu.

Lasă un comentariu