VĂ VESTIM PRIMĂVARA ȘI ODATĂ CU EA, SOSIREA PĂSĂRILOR MIGRATOARE!

Distribuie pe:

Pentru a sărbători acest fapt, Grupul Milvus a pornit deja cele două camere care transmite în direct din cuiburile din localitatea Dumbrăvioara, județul Mureș.

Linkurile sunt active și își așteaptă spectatorii la WEBcam berze 1 - https://milvus.ro/webcams/storkcam1/ (încă gol) și WEBcam berze1  https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (spectatorii ne-au semnalat prezența a două berze care încep să aranjeze cuibul).

Și tot în direct, de data aceasta din oraș, va fi camera dintr-un cuib de vânturel roșu situat în geamul bucătăriei al unui prieten al asociației noastre, din cartierul Dâmbu Pietros din Târgu-Mureș.

Din această primăvară, frumoasele păsări migratoare vor avea un alt tip de cuib! Mult mai maleabil și ușor de instalat. Grupul Milvus s-a dedicat în ultimii ani realizării unor suporturi mai moderne, având în vedere că multe dintre cuiburile vechi - de zeci de kilograme - din Transilvania s-au rupt, au căzut sau sunt într-o stare proastă.

Vor beneficia de aceste suporturi localități din Harghita și Mureș, precum Ihod, Filipișu Mic, Sântana de Mureș, Cerghid, Crăciunești etc.

Mulțumim celor care iubesc animalele sălbatice și au contribuit prin donații la Swimathon 2019 pentru realizarea cuiburilor.

Mai mult, 22 de persoane din cele două județe sunt de anul acesta custozi de berze, adică vor monitoriza cuiburile din imediata apropiere a caselor unde locuiesc și ne vor transmite date despre intermezzo-ul de primăvară - vară al berzelor.

Astfel, inițiem un proiect de știință cetățenească (citizen science) menit să ne aducă informații prețioase despre barza albă.

Mai mult, Grupul Milvus pune la dispoziția prietenilor naturii un nou app, gratuit, de determinare a păsărilor din România. Primul de acest fel, aplicația vă ajută să recunoașteți 175 de păsări, să învățați speciile din țara noastră sau să vă jucați.

Mai multe, aici - https://milvus.ro/primul-app-pentru-determinarea-pasarilor-din-romania/.

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziție Iulia Vizi (interviuri limba română) - 0747/ 41.62.80, și Szabó D. Zoltán (maghiară) - 0745/59.00.82.

La cerere vă vom furniza cadre de la amplasarea noilor cuiburi, respectiv, secvențe din cuib, sezonul 2019.

Lasă un comentariu