APEL LA CALM

Distribuie pe:

“Și veți auzi de războaie și zvonuri de războaie. Luați seama să nu vă speriați, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârșitul” (Mântuitorul Hristos, în Evanghelia după Matei, cap. 24,6)

Ca și cum nu ne-ar fi fost de ajuns haosul național postceaușist, ne-am pomenit mai întâi cu președintele francez Macron, iar la sfârșitul săptămânii trecute și cu președintele Iohannis, în postura de a ne anunța oficial, în atât de excesiv mediatizata psihoză epidemiologică mondială, că “suntem în război!”

Mă întreb, însă, indiferent de metaforele cu care autoritățile înțeleg să își “îmbrace” mesajele sociale, cui folosește, când vedem că o întreagă ordine planetară se prăbușește și se creează o nouă arhitectură a lumii, întreținerea publică a unei atmosfere panicarde prin care mulți oameni isterizați, lăsându-se dominați de teamă, își pot pierde și liniștea necesară și echilibrul rațional!

În orice caz, dragi români, nu vă lăsați cuprinși de spaimă și nu vă pierdeți cu firea! Ne-o spune, cum reiese chiar din motto-ul de mai sus, însuși Dumnezeu!

Lasă un comentariu