DACĂ ÎȘI ÎNTRERUP ACTIVITATEA, GUVERNUL VA SPRIJINI FINANCIAR ȘI PFA-URILE

Distribuie pe:

Persoanele Fizice Autorizate (PFA-urile) și Întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea din cauza pandemiei de coronavirus vor beneficia de o indemnizație fixă de 2.230 lei pe lună, la nivelul unui salariu minim brut, pe perioada stării de urgență.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă.

„Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectați de criza COVID-19 și ne ținem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile și Întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de șomaj.

Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanța de Urgență 30/2020 categoria de beneficiari „alți profesioniști" care, dacă și-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgență, vor primi o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie.

În perioada următoare, vom continua consultările cu cei afectați economic de epidemia cu coronavirus și vom veni cu noi reglementări pentru toate categoriile de întreprinderi și activități profesionale (întreprinderi mari, activități culturale, sportive, ONG-uri), care și-au întrerupt activitatea parțial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență", a scris Ionel Dancă.

Lasă un comentariu