LA UNIVERSITATEA DE MEDICINĂ, FARMACIE, ȘTIINȚE ȘI TEHNOLOGIE “GEORGE EMIL PALADE” DIN TÂRGU-MUREȘ - ȘASE NOI PROIECTE CÂȘTIGATE, ÎN VALOARE DE PESTE 1.800.000 LEI

Distribuie pe:

În cadrul unei competiții naționale, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș a câștigat, recent, șase noi proiecte. Valoarea acestora depășește suma de 1.800.000 lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Educației Naționale, din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat - FDI 2020.

Competiția a fost coordonată de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), care a evaluat și selectat proiectele depuse de universități.

Cele șase proiecte câștigate au următoarele domenii de activitate: Creșterea echității sociale, în vederea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior, corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea și orientarea în carieră). Titlu proiect: “Sprijinirea accesului la învățământul superior al persoanelor din medii defavorizate și corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii la UMFST “George Emil Palade” Târgu-Mureș” - Prof. univ. dr. Silviu Morariu, director de proiect; Internaționalizarea învățământului superior din România. Titlu proiect: “Internaționalizarea UMFST G.E. Palade Tg. Mureș - strategie majoră pentru inovație și competitivitate” - Prof. univ. dr. Angela Borda, director de proiect; Asigurarea funcționării în bune condiții a grădinilor botanice universitare, a stațiunilor didactice, a bazelor de practică și a altor infrastructuri de susținere a activităților didactice din cadrul universităților. Titlu proiect: “Îmbunătățirea învățământului medico-farmaceutic din Tg. Mureș, prin modernizarea Grădinii Botanice Universitare” - Conf. univ. dr. Corneliu Tanase, director de proiect; Susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților. Titlu proiect: “Platformă de inovare pentru dezvoltare durabilă a comportamentului pro-antreprenorial în mediul academic UMFST G. E. Palade Tg. Mureș” - Conf. univ. dr. Liviu Ciucan, director de proiect; Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice. Titlu proiect: “Inovație și integrare pentru educație academică de excelență în UMFST G.E. Palade din Tg. Mureș” - Prof. univ. dr. Oana Mărginean, director de proiect; Susținerea cercetării de excelență din universități. Titlu proiect “Junior Research Academy - susținerea excelenței în cercetare în rândul tinerilor cercetători din cadrul UMFST George Emil Palade Tg. Mureș” - Conf. univ. dr. Olah Peter, informează Compartimentul Relații Publice UMFST.

Susținere pentru studenții care nu au acces la un calculator

Pentru a le facilita accesul la un calculator, necesar desfășurării activităților didactice online, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș a luat decizia sprijinirii financiare a studenților. Astfel, în acest scop, conducerea Universității a decis majorarea bursei sociale, pe luna aprilie, cu 1.500 lei, pentru studenții de la programele de licență, care primesc burse sociale din cauza veniturilor reduse, în vederea achiziționării unui calculator (desktop, laptop sau tabletă) necesar activităților de instruire online.

Ajutorul se acordă în baza unei cereri simple adresate Decanatului, la care se anexează o copie după factura emisă pe numele studentului, care conține denumirea echipamentului respectiv, achiziționat începând cu 1 aprilie 2020. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 15 aprilie 2020, precizează Compartimentul Relații Publice UMFST.

 

Lasă un comentariu