TABLETE PENTRU LICEENII DIN COMUNITĂȚILE DEZAVANTAJATE DIN PUNCT DE VEDERE TEHNOLOGIC

Distribuie pe:

În cadrul campaniei #ÎmiPASĂ #ȘcoaladeACASĂ, elevii din liceele situate în comunități dezavantajate vor primi tablete conectate la internet, cu abonament cu acces nelimitat la internet, inclus, pentru 24 de luni. Livrarea primului lot de 500 de tablete este programată în cursul acestei săptămâni.

Proiectul aparține Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV), prin Fundația USAMV, susținând, în acest mod, demersul Guvernului României, prin Ministerul Educației și Cercetării, ce are drept scop asigurarea unei pregătiri online eficiente a elevilor pentru examenul național de Bacalaureat și, ulterior, pentru pregătirea admiterii în universitățile românești. Totodată, s-au avut în vedere discrepanțele din perspectiva predării online, între mediul urban și mediul rural, între comunități cu acces la tehnologie și comunități dezavantajate.

În cadrul acestui parteneriat, Ministerul Educației și Cercetării va identifica, împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, liceele în care susținerea învățării la distanță este necesară. Li se oferă, astfel, elevilor și studenților, o educație de calitate, în pofida accesului deficitar în mediul rural la mijloace informatice, precum și a condițiilor de predare dificile, îndeosebi în mediul rural, în contextul suspendării cursurilor.

“Acest program va continua. Parteneriatul are ca scop asigurarea unui învățământ echitabil și de calitate pentru elevii din mediul rural, mai ales în condițiile actuale, când cursurile sunt suspendate pe fondul crizei cu noul coronavirus. Dorim, în acest fel, limitarea impactului negativ al accesului dificil la resurse educaționale asupra sistemului de învățământ”, declara prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu, rectorul USAMV București.

“Felicit USAMV pentru inițiativa de a se alătura campaniei lansate de Ministerul Educației și Cercetării. Este încă un exemplu de solidaritate în jurul educației, care nu poate decât să genereze rezultate bune pentru sistemul de educație din România”, susținea Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

 

Lasă un comentariu