BERZELE SE MUTĂ ÎN CASE NOI!

Distribuie pe:

Din această primăvară, berzele vor avea un alt tip de cuib, anunță Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii Grupul Milvus, care, la solicitarea multor cetățeni, dar și a unor primării, și-a propus să realizeze un nou tip de suporturi pentru cuiburile aflate direct pe rețeaua de electricitate. Noul model este maleabil, ușor de instalat și reduce semnificativ costurile montării.

Cele opt suporturi noi, realizate în această primăvară, cu ajutorul firmei 4ametal, vor fi distribuite localităților care se pot angaja la montarea lor pe stâlpi. Deocamdată, unul a fost montat la Ihod, în județul Mureș, alte trei vor fi trimise în județul Harghita.

„Nu îi uităm nici pe cei care au donat pentru acest scop nobil - oamenii de bine care ne-au susținut în cadrul evenimentului Swimathon 2019, organizat de Fundația Comunitară din Târgu-Mureș, în cadrul căruia am înotat tocmai pentru această cauză - suporturi moderne pentru berzele din județul Mureș", spun cei de la Milvus, mulțumindu-le echipelor de înotători, precum și voluntarilor în proiect.

La Dumbrăvioara, localitate mureșeană renumită pentru ospitalitatea sa față de berze, Grupul Milvus a instalat încă o cameră web la un cuib, așa că oricine, de oriunde, poate urmări imagini din viața de zi cu zi a frumoaselor înaripate. (sursa și foto - milvus.ro)

Lasă un comentariu