“DEȘTEAPTĂ-TE, ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE...” (IMNUL ROMÂNIEI)

Distribuie pe:

“Deșteaptă-te, cel ce dormi...” (Efeseni 5, 14)

* “Poporul român, prin strămoșii săi, își are rădăcini de patru ori mile-nare, și acest lucru este mândria și puterea noastră. (Nicolae Iorga - “Originea, firea și destinul neamului românesc”, Enciclopedia României).

***

* “Urmașii geto-dacilor trăiesc și astăzi și locuiesc acolo unde au trăit și părinții lor, vorbesc în limba în care glăsuiau de demult părinții lor”. (Huszti Andras -”Românii în Evul Mediu” - Afirmație făcută la Viena, în anul 1791. Mai există autori unguri care vorbesc despre originea românilor, cum ar fi: Tuhutum, o căpetenie a ungurilor care vorbește de “bunătatea vlahilor” de dincolo de păduri. Simon Geza în “Gesta Hunorum și Hungarorum” și Anonymus în “Gesta Hungarorum” confirmă originea și existența noastră în timp și spațiu).

***

“În urmă cu peste două milenii, marele preot și filosof Deceneu, mentorul și sfătuitorul regelui Burebista, instruia poporul în toate ramurile filosofiei, căci el era un maestru priceput. El i-a învățat morala, i-a instruit în științele fizicii, i-a învățat logica, făcându-i cu mintea superiori celorlalte popoare, demonstrându-le teoria celor 12 semne ale zodiacului, le-a arătat orbita Lunii și cum globul de foc al Soarelui întrece măsura globului pământesc și le-a expus sub ce nume și sub ce semne cele 346 de stele trec în drumul lor cel repede, de la răsărit și până la apus, spre a se apropia sau îndepărta de polul ceresc.” (Iordanes, “Getica”, XI, 69, 70).

***

* “La Tărtăria există un monument pe care se află următoarea inscripție: «Tărtăria - 5500 I.HR. - primul mesaj scris din istoria omenirii». Istoria unui popor nu se distruge numai cu buldozerul și excavatorul, așa cum s-a întâmplat la Turdaș, Tărtăria, Șibot, Ocnele Mari, Cluj, Alba Iulia sau Iași, ci și prin promovări antinaționale de unii profesori sau responsabili de cultura românească.”

P.S. Popor român - Ne distrugem istoria noi singuri; nu suntem în stare să ne aprofundăm propriile valori, ba chiar mai mult le anihilăm. Vin scriitorii străini, și chiar ungurii, să ne pună istoria pe masă, iar noi tot sub masă vrem să stăm, cum spuneau odinioară părinții noștri. Domnilor guvernanți! Prin legile care le faceți ați închis “robinetul intelectual al Bisericii Ortodoxe”; ungurii acționează în toate manifestațiile lor contra noastră, cu Dumnezeu în frunte, prin preoții lor și partidele istorice. La noi ca la nimenea: certuri ca la ușa cortului între guvernanții care, după o lege dreaptă, ar trebui să înfunde pușcăriile prin tot ceea ce au făcut ca țara noastră dragă să ajungă o ruină. Toate bisericile din țara noastră sunt bune, numai cea ortodoxă produce nulități, uitându-se că dacă din țară s-ar înlătura valorile ancestrale bisericești, am rămâne ca o pasăre fără aripi. Ți se face scârbă când auzi inepțiile unor cozi de topor asemenea lui Caramitru junior, un repetent al bunului simț și a tot ce înseamnă patriot, român, erou, jertfă, biserică strămoșească. Acest “coate goale, mațe fripte” poate n-a auzit de poetul nepereche Mihai Eminescu, care spunea odinioară: “Biserica Ortodoxă este Mama Neamului Românesc”; Nicolae Iorga: “Prin Biserica Ortodoxă noi suntem contemporani cu strămoșii noștri”, sau, poate în marea lui deșteptăciune ne poate spune: “cine a fost primul: oul sau găina”? Ați auzit de Deceneu care a fost primul profesor, preot, filosof din care ne tragem intelighenția? Sunt azi reprezentanți ai Bisericii care vă pot ajuta și pot ajuta Țara, dar... trebuie să-i căutați și să le dați credit... nu dis-credit.

 

Lasă un comentariu