TÂRGU-MUREȘ - BANI EUROPENI PENTRU REFACEREA INFRASTRUCTURII PE STRADA GHEORGHE DOJA

Distribuie pe:

Un nou contract de finanțare nerambursabilă în valoare de peste 31 milioane de lei a fost semnat, săptămâna aceasta, între ADR Centru și Municipiul Târgu-Mureș, reprezentate de Simion Crețu, directorul Agenției, și Dorin Florea, primarul municipiului. Suma va fi investită în realizarea unui serviciu eficient de transport public în zona Vest - Centru a orașului, obiectivul fiind refacerea infrastructurii de pe strada Gheorghe Doja, precum și o parte din străzile laterale, pe o suprafață de peste 100.000 mp.

“Municipiul Târgu-Mureș urmărește, prin proiectele de dezvoltare urbană pe care le realizează, să încurajeze tranziția cetățenilor de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, pe utilizarea bicicletei sau a transportului public în comun, ca mijloace de deplasare, reducerea utilizării autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categorii de autoturisme nepoluante. Pentru atingerea acestui obiectiv am semnat deja mai multe contracte de finanțare, municipiul având la dispoziție un buget de peste 31 milioane euro fonduri nerambursabile Regio, în perioada 2014-2020. Aceste proiecte de mobilitate urbană sunt completate și de alte proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii sociale sau școlare din municipiu, dar și de extinderea spațiilor verzi sau construirea de spații de agrement”, a declarat directorul general ADR Centru, potrivit comunicatului dat publicității.

Lucrările de modernizare vizează carosabilul, zonele pietonale, infrastructura velo și aliniamente de spațiu verde și vegetație, amplasate pe traseul Gheorghe Doja și o parte din străzile laterale. Sunt prevăzute: refacerea părții carosabile pe o lungime de 3,87 km, cuprinzând tronsoanele strada Budiului - Piața Victoriei, strada Recoltei - strada Budiului, amenajarea de trotuare pe o suprafață de 13.986 mp, realizarea de piste pentru cicliști (1.992 mp), delimitate de suprafața carosabilă, amenajându-se totodată zona intersecțiilor de străzi și trecerile de pietoni. Între suprafața carosabilă și trotuare/piste de cicliști va fi amenajată zona verde, prin menținerea spațiului existent, respectiv pe o suprafață de 2.176 mp. Tot din bugetul proiectului mai sunt prevăzute lucrări de modernizare a instalației de iluminat public și construirea unor rețele de canalizare subterane, precum și montarea de corpuri de iluminat pentru trecerile de pietoni.

Data estimată pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2023.

Lasă un comentariu