ATENȚIE LA PURTAREA MĂNUȘILOR!

Distribuie pe:

Ca urmare a instituirii stării de alertă și a anulării anumitor restricții, vă recomand să fiți în continuare atenți la măsurile de prevenție, pentru că acestea sunt cele mai importante. Vă rog, însă, să fiți atenți la purtarea mănușilor, care poate fi mult mai periculoasă decât lipsa lor, iar această observație vine dintr-o realitate pe care o puteți constata, cu ușurință, și dumneavoastră.

Având în vedere și experiența pe care am avut-o ca doctor în sălile de operație, pot spune că se fac o mulțime de greșeli în purtarea mănușilor, greșeli pe care le-am observat atunci și care se fac și acum.

Știu că, purtând mănușile, mulți au senzația că se vor proteja, dar vă recomand să analizați cu atenție gesturile mecanice pe care aceștia le fac: ating volanul cu mănușa cu care au atins și alte obiecte, cu aceeași mănușă deschid uși pe care altfel le-ar fi deschis cu cotul, cu aceeași mănușă își ating fața, ochii, nasul sau telefonul mobil.

Motivul pentru care purtați mănuși este unul corect, dar dacă nu sunteți atenți la modul în care le folosiți și apoi la modul în care le îndepărtați, riscați să vă pricopsiți atât dumneavoastră, cât și cei din jur, cu virușii de care vă temeți atât de mult.

În concluzie, decât să vă amăgiți că sunteți protejați de viruși, utilizând mănușile în mod incorect, mai bine dezinfectați-vă mâinile cât mai des posibil!

Lasă un comentariu