CAUZĂ ȘI EFECT

Distribuie pe:

Diferite surse de imbecilizare a mulțimilor derutate prin intermediul unor rețele ale dezinformărilor toxice asaltează în mod stresant spațiul labil al individului marcat de instabilitate psiho-emoțională, prin prezentarea deformată, alarmist-isterizantă, a efectelor pandemiei “fără frontiere” COVID-19, care bântuie de ceva vreme pe mapamond, având tendința de “globalizare” și exterminare rapidă, neselectându-și victimele, fără discriminare dintre neagnați și săracii planetei, vârstnici sau tineri, credincioși sau atei, pe criterii etnice sau politice, confirmând “eficiența” și semnele, mic și fioros. Oare când își va epuiza “muniția”. Acum e într-o stare de resetare. Spre “liniștea” noastră se pare că, în curând va reveni cu forțe proaspete.

Pandemia a paralizat economia mondială, producând o blocadă severă în toate domeniile activităților umane și anticipând o perspectivă sinistră a unei crize alimentare globale! În situația haotică creată, omenirea s-a dovedit neputincioasă, surprinsă, chiar dacă mutantul biped “evoluat” din grave erori genetice se consideră un semizeu pământean, în realitate este o ființă imperfectă, labilă, un promotor înrăit al distrugerii mediului ambiant, a fost îngenuncheat în confruntarea cu un inamic perfid, imprevizibil de agresiv. Cât de frumos ne șade cu botniță! Purtăm lanțul de prea multă vreme, nefiind expus vederii!

Deși succesiunea de evenimente necontrolabile se manifestă foarte violent, prin consecințe dramatice cu privire la protejarea integrității fizice și psihice ale omului, lumea mondială științifică, medicală a fost nepregătită, incapabilă în confruntarea cu efectele virusului care a reușit, prin ofensiva împotriva omenirii, să creeze dezechilibre majore și să impună instalarea haosului planetar, confirmând vulnerabilitatea și destinația efemeră a superiorității speciei “emancipate”. În conștiința oamenilor șocul a produs teamă, panică, depresii, isterie, nesiguranță, psihoze dăunătoare stabilității ritmului biologic și psiho-emoțional, o stare de anormalitate accentuată și, inevitabil, conturând psihopați în devenire!

De remarcat impactul și asupra “magnificului” sistem capitalist-imperialist, datorită dezorganizării în gestionarea situațiilor neprevăzute de criză, reliefându-i slăbiciunile, mai ales în domeniile economico-financiare și relațiile sociale traumatizante de nesiguranță, creându-se blocaje profunde, cu consecințe devastatoare, care agravează crunt sărăcia tot mai agravantă a majorității populației din “lumea liberă”. Liberă de responsabilități! “Marile puteri” occidentale și transatlantice s-au dovedit lipsite de interes și inițiative, surprinse de amploarea asaltului și viteza extinderii pandemiei, au fost cele mai afectate, minimalizând din start posibilele efecte ale răspândirii virusului. Posibil ca acel COVID să fi fost creat artificial, cu un scop și un program bine stabilit, trimis în “producție” pentru decimarea unui anumit segment-țintă a populației, în favoarea extinderii și consolidării globalismului economico-financiar capitalist-imperialist parșiv și inuman.

Apel la memorie. În urmă cu circa doi ani, o “cucoană” aflată la cârma finanțelor mondiale lansa o declarație șocantă: “Bătrânii trăiesc prea mult, ceea ce este riscant pentru economia globală...” Recent, o altă “distinsă” așezată conjunctural și temporar ca dirijor al “corului” bruxellesian a văzut un pericol în existența bătrânilor - purtători de viruși - avertizând: “Este posibil ca persoanele în vârstă să fie izolate până la sfârșitul anului”. Dovadă de “bune intenții” pentru soarta bătrânilor. În acest mod, comite un sacrilegiu incalificabil. Să fie strategii de linșaj în stil euro-atlantic?! Manifestări oscilante de orgolii “feministe” caracteristice funcției?

Totuși, acele viziuni de anticipație paranormală s-au materializat în acel virus care, încă produce victime în rândul speciei umane (ajunsă la apogeu?), pentru exterminarea parțială și a “balastului” incomod, neproductiv al seniorilor-vârstnici, care trebuie eliminați din societatea actuală modernă informatizată, supertehnologizată. “La vremuri noi, oameni noi”. Sau invers.

Actualii “dregători” de la vârfurile instituțiilor internaționale, traversează un declin psiho-moral-sentimental și social cronic, dominați de ambiții și principii particulare ale unor grupări politice și financiare, prin funcțiile pe care le dețin legiferează împotriva populației din teritoriile dominate, impunând reguli și măsuri aberante, radicale, restrictive, de subordonare necondiționată a majorității intereselor magnaților finanțelor mondiale! “Nimic nu este întâmplător!”

“Trăim într-o epocă în care relativismul moral, nesiguranța și frica de viitor își răspândesc efectele lor periculoase în cele patru colțuri ale planetei”. (Dr. Pop Irineu Bistrițeanul)

“...dacă Iisus ar mai trăi azi pe pământ, n-ar mai lăsa biciul din mână”. (C. V. Tudor: Artificii - aforisme)

 

Lasă un comentariu