PÂNĂ LA 15 IUNIE, POT FI DEPUSE DOSARE PENTRU INTRAREA ÎN RÂNDUL FORȚELOR PENTRU OPERAȚII SPECIALE

Distribuie pe:

Ministerul Apărării Naționale (MApN) îi informează pe cei care vor să ajungă în rândul militarilor de elită din Forțele pentru Operații Speciale (FOS) că mai pot depune dosare de înscriere la concurs până în data de 15 iunie 2020.

La nivelul MApN, sunt disponibile 60 de locuri, respectiv 20 de locuri la specialitatea Forțe Speciale și 40 de locuri la specialitatea Parașutiști - Comando. Pentru ultima specialitate pot candida atât civili din afară, cât și din cadrul MApN.

Totodată, a fost finalizată și metodologia de concurs. Astfel, selecția inițială este compusă din examen psihologic, control medical, probe de aptitudini și interviu de evaluare finală.

Cei care trec de aceste teste vor ajunge la concursul propriu-zis, care va cuprinde, în primul rând, o probă eliminatorie în care vor fi verificate cunoștințele de limba engleză ale candidaților. Aceștia vor avea un test de vorbire, dar și unul scris pentru verificarea elementelor de gramatică și vocabular. O astfel de abilitate este considerată vitală de Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale, deoarece, în general, în teatrele de operații, militarii FOS luptă alături de colegii aliați, iar engleza este limba folosită de acești ofițeri de elită.

O altă probă eliminatorie este cea de educație fizică militară, care cuprinde 4 subprobe ce se desfășoară într-un interval de timp care, de regulă, nu va depăși 60 de minute.

“Subprobele din cadrul evaluării capacității la efort fizic se vor desfășura, pe cât posibil, în aceeași zi, într-un interval cât mai scurt, menținând pauzele la minimul posibil.

Cei care vor să ajungă luptători FOS vor trebui să facă, în mod ideal, în câte două minute, 20 de tracțiuni la bară fixă, 75 de flotări și tot atâtea abdomene. Apoi, candidații vor avea o probă de alergare pe o distanță de 3.000 de metri, în care timpul optim înregistrat trebuie să fie de sub 11,15 minute”, se arată în metodologia de concurs.

La final, candidații vor trece și prin proba teoretică, în care vor avea de răspuns unor întrebări legate de legislația militară, dar vor fi chestionați și pe tema modului în care acționează FOS din NATO, bibliografia cuprinzând manuale operaționale americane și aliate.

Absolvenții cursurilor Școlii de Aplicație Vlădeni vor ajunge subofițeri în cadrul FOS.

Lasă un comentariu