LA SIGHIȘOARA: SE MENȚINE TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Distribuie pe:

Direcția Management Execuție Proiecte cu Finanțare Externă, din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR” SA, a răspuns adresei înaintată de către primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, prin care s-a solicitat modificarea proiectului intitulat “Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov-Simeria, componentă a coridorului Rin-Dunăre, pentru circulația cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov-Sighișoara”, pentru păstrarea trecerii la nivel cu calea ferată, de la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor, care asigură intrarea în cartierul Târnava 2 (Bărăgan).

La semnarea amplasamentului pentru UAT Sighișoara, primarul municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a făcut un amendament pentru menținerea acestei căi de acces în cartierul Târnava II, respectiv păstrarea trecerii la nivel cu calea ferată situată la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor și a pasajului subteran de acces în cartier, păstrând astfel conectat cel mai mare cartier cu aproximativ 6.000 de locuitori, de restul orașului, venind și în sprijinul agenților economici ce își desfășoară activitatea în acest cartier.

“În contextul actual, dorim să precizăm faptul că în perioada de implementare a lucrărilor de pe tronsonul Brașov-Sighișoara, CFR SA va analiza, împreună cu Antreprenorul/Inginerul/Proiectantul și implicarea instituțiilor DVS, soluțiile viabile și va înteprinde toate demersurile legale necesare în vederea menținerii trecerii la nivel cu calea ferată de la intersecția str. Mihai Viteazu cu str. Trandafirilor (km 296+215,25), respectiv desființării trecerii la nivel cu calea ferată, din zona Kaufland (km 297+332,67)”, se precizează în răspunsul transmis de către Direcția Management Execuție Proiecte cu Finanțare Externă, din cadrul Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR” SA.

Lasă un comentariu