NOI CONTRE ÎNTRE FRF ȘI LPF

Distribuie pe:

Liga Profesionistă de Fotbal are din nou replică pentru Federația Română de Fotbal, de data aceasta pe subiectul barajului de promovare/menținere în Liga 1. Federația Română de Fotbal și-ar fi dorit ca barajul de promovare/menținere în Liga 1 să se dispute într-o singură manșă, însă Liga Profesionistă de Fotbal, împuternicită de cele 14 cluburi din Liga 1, se opune acestui demers, fiind adepta sistemului tur-retur. În plus, LPF solicită reprezentanților FRF să țină cont de dorința celor 14 cluburi, dorință exprimată după principia democratice. “1. Liga Profesionistă de Fotbal a primit punctele de vedere ale tuturor cluburilor membre în ceea ce privește varianta propusă de Federația Română de Fotbal, în cadrul ședinței Comitetului Executiv din data de 25 iunie 2020, ca jocurile de baraj pentru menținerea/promovarea în Casa Liga 1 să se desfășoare într-o singură manșă. Cele 14 cluburi membre ale Ligii 1 au susținut, în unanimitate, că nu sunt de acord cu varianta de lucru propusă de Federația Română de Fotbal și că doresc să dispute jocurile de baraj în două manșe, așa cum prevede și Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice al FRF.

2. Liga Profesionistă de Fotbal a transmis, pe cale de consecință, către Federația Română de Fotbal, o adresă prin care prezintă punctul de vedere al cluburilor membre, și a îndemnat, pe această cale, FRF, ca pentru respectarea principiilor democratice care guvernează activitatea fotbalistică din România, să solicite cluburilor din Liga 2 punctul de vedere cu privire la modul în care acestea doresc să dispute jocurile de baraj (în dublă manșă, cum prevede ROAF al FRF sau varianta nouă a FRF, într-o singură manșă)”, se arată în comunicatul Ligii Profesioniste de Fotbal. Conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, ocupanta poziției a 3-a în Liga a II-a va disputa, cu locul 6 din playout-ul Ligii I, un meci de baraj de menținere/promovare în dublă manșă. Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal aprobase, la 5 iunie, în calendarul competițional pentru încheierea sezonului 2019-2020, ca partidele de baraj să se dispute în 5 și 9 august 2020.      

 

CORONAVIRUS, LOVITURĂ FATALĂ PENTRU CHAMPIONS LEAGUE

Ultimele meciuri din UEFA Champions League, inclusiv finala, au fost mutate la Lisabona, începând cu 12 august, doar că UEFA va avea o mare problemă. 19 cartiere din Lisabona, unde există foarte multe cazuri de coronavirus, vor intra în carantină începând de miercuri, 1 iulie, a anunțat prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa, potrivit Le Monde. “Sper ca totul să fie în regulă și să fie posibil să organizăm turneul în Portugalia”, a declarat un reprezentat al forului continental pentru AFP. Acesta susține că UEFA este în continuă comunicare cu federația din Portugalia și autoritățile locale. Lisabona va intra în carantină, iar UEFA nu are un Plan B. Finala sezonului 2019-2020 din UEFA Champions League, competiție întreruptă la mijlocul lunii martie, este programată să aibă loc pe 23 august, la Lisabona. De la 12 august ar urma să înceapă un mini-turneu în capitala Portugaliei, care va conține fazele eliminatorii rămase până acum. Patru echipe s-au calificat deja în sferturile de finală ale competiției: Paris Saint-Germain, RB Leipzig, Atlanta și Atletico Madrid. Celelalte patru vor fi aflate după ce se vor juca meciurile retur pe 7 și 8 august, în locații care nu au fost momentan dezvăluite.

 

HERCULE DE ROMÂNIA SE DISTREAZĂ CU GREUTĂȚI DE 160 DE KILOGRAME

Rareș Toader, campionul național la aruncarea greutății, a lăsat bolovanii de 50 de kilograme, pe care îi ridica în perioada pandemiei, și a trecut la lucruri serioase! Deși e accidentat, sportivul se antrenează, printre altele, cu haltere de 160 de kilograme. După ce timp de câteva luni și-a transformat curtea casei sale, de la Călimănești, într-un adevărat loc de antrenamente, Rareș Toader a revenit la arena Lia Manoliu, unde se pregătește cu gândul doar la baremul olimpic! Doar 30 de centimetri îl despart de Olimpiada de la Tokyo! Rareș are un mare regret! Înainte de Pandemie era în cea mai bună formă sportivă! “Sper să fiu la Tokyo! Din păcate, această Pandemie m-a oprit într-o perioadă sportivă de top, în luna februarie, când am câștigat și Campionatul Național de seniori și a fost o piedică că mi-am făcut un personal best, recordul vieții în proba asta, dar sunt convins că vârsta este de partea mea și voi putea să ating și baremul”,, Rareș Toader, campion național de sală la greutate, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing. Atletul povestește cum a trecut peste perioada de izolare și spune că nu îi vine să creadă că se antrenează, din nou, normal! “Din fericire mă bucur că am trecut cu bine peste această perioadă, am avut un spațiu, la mine în curte, unde m-am putut antrena, am putut să arunc inclusiv cu greutatea. Iar acum mă simt ca un copil căruia i-au fost luate jucăriile și le-a recăpătat”, a declarat Rareș Toader, campion național de sală la greutate, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing.

 

8 JUCĂTORI AU PLECAT DE LA GAZ METAN MEDIAȘ!

Problemele continuă la Gaz Metan Mediaș, acolo unde Dusan Uhrin va fi nevoit să se descurce cu un lot subțiat serios. Medieșenii au anunțat, marți seară, că înțelegerile a 8 jucători au ajuns la final. Portarul Ricardo Batista, fundașii Juel Thomas Nielsen, Marian Pleașcă, mijlocașii Fofana Boubacar, Neluț Roșu, Ely Fernandes, Paul Costea și atacantul Ioan Hora au decis să nu își mai prelungească contractul cu echipa lui Uhrin. Cei opt fotbaliști nu au acceptat nici măcar să își prelungească înțelegerile până la finalul acestui sezon, din care au mai rămas de disputat cinci runde. Gaz Metan Mediaș nu a reușit să iasă din insolvență, astfel că nu va avea posibilitatea să evolueze în cupele europene, indiferent de locul ocupat în clasament.

Printre jucătorii care se despart de medieșeni se numără și danezul Thomas Juel-Nielsen (30 de ani), care a sosit la echipă în toamna anului trecut. Fundașul provoca surpriză în meciul cu FCSB, disputat pe 21 iunie, când marca în minutul 90+4 al meciului de pe Arena Națională și aducea un punct echipei sale. Dusan Uhrin, noul antrenor al medieșenilor, trebuie să gestioneze ultimele cinci meciuri din playoff cu un lot subțiat serios. Echipa sa a înregistrat două remize și o înfrângere, de la reluarea sezonului din Liga 1, și este ultima din playoff, cu 25 de puncte.

 

OLYMPIAKOS PIREU, CAMPIOANĂ A GRECIEI PENTRU A 45-A OARĂ ÎN ISTORIE

Olympiakos Pireu a cucerit, duminică, titlul de campioană a Greciei, pentru a 45-a oară în istoria sa, după victoria cu 2-1, obținută pe terenul formației AEK Atena, succes care îi asigură o calificare directă în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor la fotbal. Cu șase etape înainte de finalul sezonului, Olympiakos Pireu are un avans 19 puncte față de ocupanta locului secund, PAOK Salonic, în timp ce AEK Atena ocupă poziția a treia, la 22 de puncte. Olympiakos îi succede în palmares lui PAOK Salonic, care a cucerit anul trecut titlul de campioană a Greciei, sub comanda antrenorului român Răzvan Lucescu. Elevii antrenorului portughez Pedro Martins au ocazia să realizeze dubla în acest sezon, urmând să o înfrunte pe AEK Atena, în finala Cupei Greciei, programată luna viitoare.

 

DOUĂ NOI CAZURI DE COVID-19 ÎN FOTBALUL ROMÂNESC!

Noul coronavirus face “victime” și printre jucătorii din fotbalul românesc. Fundașul Andrei Marc (27 de ani) și mijlocașul Ionuț Biceanu (26 de ani), legitimați la Concordia Chiajna, au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Fotbaliștii formației din Liga a 2-a, Andrei Marc și Ionuț Biceanu, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus, la finele săptămânii trecute, iar jucătorii și staff-ul echipei au fost băgați în carantină. Testul va fi repetat marți, pentru a se observa dacă în intervalul de timp dintre testul precedent și aflarea rezultatului s-ar mai fi infectat și alte persoane și anturajul formației antrenate de Florin Bratu. “La testul rapid PCR, Andrei Marc a ieșit că ar fi avut virusul și am repetat testele miercuri. Acolo au fost testați pozitiv, Marc și Biceanu. Acum echipa e in izolare o săptămână, după care vom face din nou testele”, a declarat Cristi Tănase, președintele Chiajnei, pentru ziare.com.

 

Lasă un comentariu