PÂNĂ UNDE MERGE LĂCOMIA... MAIMUȚE DRESATE SĂ CULEAGĂ NUCI DE COCOS!

Distribuie pe:

Un număr impresionant de supermarketuri din Regatul Unit al Marii Britanii au scos de la vânzare apă și ulei de cocos, după ce au apărut informații conform cărora produsele ar fi fost obținute prin munca forțată a maimuțelor, relatează BBC, citat de DiGi 24.

„Maimuțele au fost prinse din natură și dresate să culeagă până la 1.000 de nuci de cocos pe zi. Animalele sunt ținute în lanțuri și tratate ca mașinării de cules nuci de cocos.

Ne-am angajat să nu vindem niciodată cu bună știință produse care au fost obținute prin munca maimuțelor și cerem lanțurilor de magazine să înceapă un boicot asupra acestor produse.

Au fost descoperite opt ferme de nuci de cocos în Thailanda. De acolo, nucile de cocos și produsele obținute din ele ajung în restul lumii. Acolo au fost descoperite și așa-zisele școli de maimuțe, unde animalele, capturate de când erau pui, sunt dresate să strângă nuci de cocos, dar și să meargă pe bicicletă sau să se joace cu mingea pentru amuzamentul turiștilor.

Animalele de aici demonstrează comportamente care indică stres extrem. Sunt legate cu lanțuri sau ținute în cuști mici, iar dacă devin agresive... le sunt scoși dinții cu forța!", a declarat Carrie Symonds, partenera premierului britanic Boris Johnson și, totodată, o cunoscută apărătoare a drepturilor animalelor. 

Lasă un comentariu