UN NOU PROGRAM PENTRU CEI MICI, LA ZOO TÂRGU-MUREȘ „SĂ NE CUNOAȘTEM MAI BINE!"

Distribuie pe:

Grădina Zoologică din Târgu-Mureș derulează un nou program, pe timpul vacanței, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-15 ani. În fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, copiii vor face cunoștință, îndeaproape, cu un animal. Pentru început, le sunt prezentate animalele care pot fi mângâiate și care nu prezintă pericol. Primele scoase la rampă sunt țestoasele, iepurii și porcușorii de Guineea, iar cei prezenți vor afla totul despre ele. Cei mici vor învăța să le hrănească și să le observe, totul sub ochiul atent al unui specialist. Angajații Zoo Târgu-Mureș au pregătit și un colț de creație, dotat cu foi și creioane colorate, astfel încât copiii pot desena și colora animale despre care au învățat. Mai mult, vor avea parte și de alte surprize. Prima întâlnire din programul „Să ne cunoaștem mai bine!" a început sâmbătă, 27 iunie, la Pavilionul Tropical. La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul programului, copiii s-au entuziasmat în prezența reptilelor.

„Am prezentat un șarpe de porumb și un caiman. Cred că le-a plăcut copiilor. Au fost câțiva copilași mai timizi, dar în cele din urmă s-au atașat de cele două animale și le-au mângâiat", a afirmat Gal Vilmos, îngrijitor la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș.

„Este o experiență de viață pe care probabil nu o vom mai întâlni curând", a afirmat o doamnă participantă la eveniment.

„Șarpele s-a încolăcit pe brațul meu, ceea ce mi-a plăcut mult. Apoi, am ținut și un caiman în palmă. A fost o senzație interesantă. Îndrăgesc animalele și voi reveni la Grădina Zoologică", a spus unul dintre copii. Următorul eveniment va avea loc sâmbătă, 11 iulie, de la ora 11.00, când copiii vor avea parte de noi surprize. Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu