MIHAI VITEAZUL, HORIA, CLOȘCA ȘI CRIȘAN - MARTIRI ȘI EROI AI NEAMULUI ROMÂNESC!

Distribuie pe:

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, 21 iulie 2020, decretele pentru promulgarea legilor potrivit cărora Mihai Viteazul și Horia, Cloșca și Crișan sunt recunoșcuți drept martiri și eroi ai neamului românesc.

“Mihai Viteazul, domn al Țării Românești și al Moldovei și principe al Transilvaniei, martir și erou al națiunii române, și personajele istorice Horea, Cloșca și Crișan, martiri și eroi ai națiunii române, vor fi comemorați la data de 8 noiembrie a Martirilor Români de la Beliș.

Potrivit noului act normativ, ceremoniile anuale pentru comemorarea lui Mihai Viteazul vor avea loc în data de 27 mai și pot fi marcate de autoritățile centrale și locale, precum și de instituțiile publice de cultură

din țară și din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cu caracter cultural-științific.

Autoritățile administrației publice centrale și locale pot sprijini material sau logistic organizarea și desfășurarea programelor și manifestărilor, în limita fondurilor disponibile.

Totodată, Societatea Română de Radiodifuziune și Societatea Română de Televiziune, în calitate de servicii publice, pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestor sărbători. 

Lasă un comentariu