Sindicaliștii din finanțe au declanșat conflictul de muncă și amenință cu greva generală

Distribuie pe:

Sindicatul Național Finanțe Publice (SindFISC) a declanșat conflictul de muncă ca urmare a neidentificării și neimplementării unor soluții reale, concrete la revendicările salariaților, potrivit unui comunicat de presă. Sindicaliștii susțin că, în urma întâlnirii cu Ministrul Finanțelor din data de 11 august 2023, au fost convenite unele aspecte consemnate în procesul verbal încheiat în aceeași dată, însă ulterior, aceste revendicări nu și-au găsit rezolvarea.

Conflictul de muncă va urma toți pașii legali până la greva generală, aceasta din urmă având ca efect blocarea activității în sistemul de finanțe pe termen nelimitat.

“Sindicatul Național Finanțe Publice - SindFISC, prin Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) - organizație sindicală la care este afiliat, a hotărât declanșarea conflictului de muncă la nivelul grupului de unități constituit din Ministerul Finanțelor și instituțiile din subordinea acestuia, și anume: Aparatul Propriu al Ministerului Finanțelor, Agenția Națională de Administrare Fiscală - ANAF (aparat propriu cu instituțiile din subordine: Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili - DGAMC și Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice - DGRFP-uri), Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor - ONPCSB, Oficiul Național Pentru Achiziții Centralizate - ONAC, Autoritatea Vamală Română - AVR, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc - ONJN și Autoritatea pentru Supravegherea Publică a Activității de Audit Statutar - ASPAAS”, se menționează în comunicat.

FNSA a sesizat Ministerul Muncii despre declanșarea conflictului de muncă, a solicitat ca acesta să-și exercite rolul de mediator prin organizarea procedurii de conciliere, conform legii, și a transmis notificări privind declanșarea conflictului către toate instituțiile menționate. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu