BÖLÖNI A FOST DERANJAT TERIBIL, DUPĂ CE A VĂZUT GESTUL JUCĂTORILOR DE LA FCSB

Distribuie pe:

Ladislau Bölöni (67 de ani) a fost extrem de deranjat de scandările xenofobe ale jucătorilor de la FCSB, care au avut loc după finala Cupei României, câștigată contra celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 1-0. După meciul de la Ploiești, galeria celor de la FCSB i-a așteptat pe jucători la baza de pregătire de la Berceni, iar împreună au scandat împotriva Ungariei. Mesajele jignitoare au venit în contextul meciului disputat cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Bölöni, fost mare internațional român cu origini maghiare, spune că s-a simțit lezat de imaginile pe care le-a văzut și nu înțelege de ce s-a ajuns la astfel de scandări. “Sunt două echipe apropiate de mine (n.r. - FCSB și Sepsi) și îmi pare nespus de rău pentru acea prostie de după meci. Ce s-a întâmplat acolo e la ani lumină de civilizație. Faptul că jucătorii au fost implicați reprezintă un contrast puternic cu principiile acestei echipe, care i-a avut la un moment dat pe Helmut Duckadam, Miodrag Belodedici, Tudorel Stoica, Laszlo Bölöni, Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă, iar pe bancă se aflau Emeric Ienei sau Anton Weissenbacher (...)”, a declarat Bölöni, potrivit Nemzetisport. Nemulțumirea antrenorului a fost atât de mare încât l-a sunat chiar pe Răzvan Burleanu pentru a-i cere să-i sancționeze aspru pe cei de la FCSB. “Văzând ce s-a întâmplat, l-am sunat pe Răzvan Burleanu, președintele FRF, și i-am cerut să-mi spună cum e posibil să se întâmple așa ceva. Sigur, nu e vina lui. Va fi vinovat doar dacă cele întâmplate nu vor avea consecințe. Iar aici nu vorbesc de o amendă simbolică, de 5.000 sau 10.000 de euro, pe care patronul o poate plăti fără probleme din buzunarul lui mare”, a mai spus Bölöni. Helmut Duckadam, fostul președinte de imagine de la FCSB, a condamnat scandările fanilor, mai ales că, în ultima vreme, aceștia au încercat să realizeze o conexiune mai strânsă cu gloriile clubului. “Eu am vorbit săptămâna trecută cu Mustață (n.r. - liderul de galerie de la FCSB), când am fost cooptat ca președinte de onoare al Asociației Suporterilor.

Mi-a zis că președinte de onoare a acceptat și domnul Ienei, iar atunci nu înțeleg acele scandări. Chiar dacă o să-mi iau înjurăturile de rigoare, eu mă delimitez total de aceste lucruri”, a declarat Duckadam, la Digi Sport Special.

 

ADVERSARELE ECHIPELOR ROMÂNEȘTI ÎN EHF EUROPEAN LEAGUE

Echipele din România și-au aflat, marți, adversarele în EHF European League la handbal masculin și feminin. Astfel, la feminin, Dunărea Brăila va întâlni echipa norvegiană Tertnes Bergen, în turul doi al EHF European League Women. Meciurile sunt programate la 10/11 octombrie turul și 17/18 octombrie returul. În turul 1 al EHF European League Men, AHC Potaissa Turda va evolua cu HRK Gorica (Croația), iar HC Dobrogea Sud Constanța cu HC Victor (Rusia). Meciurile tur sunt programate la 29/30 august, iar returul o săptămână mai târziu.

 

PROTEST ÎN FORMULA 1, DUPĂ REACȚIA LUI LEWIS HAMILTON

Formula 1 va organiza un protest anti-rasism, înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, care va avea loc duminică. Lewis Hamilton a fost extrem de nervos după ce a câștigat Marele Premiu al Ungariei pentru a opta oară, egalându-l pe Michael Schumacher la numărul de victorii pe un circuit. Campionul mondial en-titre s-a enervat deoarece organizatorii cursei nu au acordat timp suficient gestului devenit faimos de a îngenunchea în semn de protest față de rasism. Astfel, Formula 1, a decis să organizeze un protest, în care piloții și cei din staff-urile echipelor vor avea ocazia să se manifeste anti-rasism, scrie BBC. Evenimentul va avea loc înaintea cursei de duminică, la o oră ce va fi anunțată ulterior. După cursa de pe Hungaroring, Hamilton l-a acuzat chiar pe Romain Grosjean, șeful sindicatului piloților de Formula 1 că a precipitat ceremonia de premiere și intonarea imnurilor pentru ca gestul să fie făcut cât mai repede, în doar câteva secunde. “El crede că am făcut acest gest o dată și e suficient. Am încercat să-i explic că această problemă nu dispare de la o zi la alta și că trebuie să luptăm în continuare. Nici măcar nu a menționat acest lucru la ședința piloților dinaintea cursei. A fost ceva făcut în pripă, am ieșit din mașini, am alergat, hai hai. Nu știu de ce nu s-a întâmplat ca la cursa precedentă. Toți spun că trebuie să punem capăt rasismului, dar nu ne ajută deloc ca să ne exprimăm”, a declarat britanicul după cursă. Piloții au încercat să poarte și un tricou special cu mesajul împotriva rasismului, dar unii nu au apucat să-l îmbrace. De altfel, campania a împărțit taberele între piloții din Formula 1. Înaintea cursei de la Spielberg, mai mulți piloți au refuzat să îngenuncheze în semn de susținere pentru mișcarea #blacklivesmatter. Nu mai puțin de șase piloți nu au îngenuncheat, inclusiv Charles Leclerc, de la Ferrari. Au stat în picioare, în timp ce Lewis Hamilton s-a aplecat în semn de sprijin pentru mișcarea pornită la Minneapolis. Max Verstappen, Antonio Giovinazzi, Daniil Kvyat, Carlos Sainz și Kimi Raikkonen au refuzat, la rândul lor, să îngenuncheze. Britanicul Lewis Hamilton, un asumat susținător al mișcării #blacklivesmatter, a spus că “tăcerea te face complice”.

 

SCHIMBARE IMPORTANTĂ ÎN SPORTUL ROMÂNESC!

Carmencita Constantin a obținut 28 de voturi și l-a devansat pe contracandidatul său, Ioan Suciu, la șefia Federației Române de Gimnastică. Fostul mare gimnast a primit 16 voturi la Adunarea Generală, care din cauza pandemiei de coronavirus s-a desfășurat în aer liber, în poligonul de tir. Mandatul noului președinte va fi de un an. Carmencita Constantin o înlocuiește astfel pe Andreea Răducan, care și-a dat demisia în luna decembrie a anului trecut. Carmencita Constantin a fost campioană națională la gimnastică ritmică: “Nu e vorba ce vreau eu, e vorba de ce trebuie. Trebuie să mișcăm structurile, suntem într-o structură care are nevoie de mișcare și de modificări și de flexibilitate și de adaptare la societatea în care trăim”.

 

ROMÂNII, PE 5 ÎN PRIMA ETAPĂ DIN CAMPIONATUL EUROPEAN DE RALIURI

Singurul echipaj care reprezintă România în Campionatul European de Raliuri, format din Simone Tempestini și Sergiu Sebastian Itu, a terminat pe locul 5 în prima etapă din Campionatul European de Raliuri, Rally di Roma Capitale 2020. Pe o Skoda Fabia R5, Tempestini a concurat sub steagul României chiar în țara sa natală. “Sunt un produs al României, sunt mândru să pot reprezenta această țară în competițiile internaționale”, a spus Simone, care la numai 25 de ani are deja patru titluri de campion național absolut de raliuri în țară și un titlu de campion mondial de juniori în WRC (World Rally Championship). Echipajul tricolor a avut foarte multe momente bune, fiind chiar și pe 3 la general. Victoria generală i-a revenit rusului Aleksei Lukianuk, campion european în 2018. Pe 2 s-a clasat dublul campion continental, Giandomenico Basso, iar al treilea a venit Oliver Solberg. “Sunt încrezător. Am avut multe momente în care am fost pe podium și foarte aproape de el, iar faptul că noi concurăm cu niște echipe gigant, mă motivează și mai tare”, a mai spus Simone, care e pe locul 2 în clasamentul juniorilor din competiția continentală după această primă rundă. La raliuri, juniorii sunt cei sub 28 de ani. Nu mai puțin de 90 de echipaje au luat startul la Roma, 46 dintre ele pe modele R5 de ultimă generație. Pentru Tempestini ar urma etapa din Letonia, 14-15 august.

 

QATAR ȘI-A ANUNȚAT INTENȚIA DE A ORGANIZA JOCURILE OLIMPICE

Qatarul și-a anunțat, luni, intenția de a găzdui Jocurile Olimpice din 2032, ridicând semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca evenimentul să aibă loc la temperaturi caniculare și în fața unui public puțin numeros, informează AFP. Qatar va organiza Cupa Mondială de fotbal din 2022. India, statul australian Queensland și orașul Shanghai sunt, de asemenea, candidați și ar putea exista o candidatură comună Seul - Pyongyang pentru ediția de vară din 2032. În conformitate cu modificările propuse în 2014, țările interesate depun o cerere de a se alătura “dialogului continuu” cu privire la organizarea jocurilor, lucru pe care Qatarul l-a confirmat pentru AFP că l-a făcut într-o scrisoare adresată Comitetul Olimpic Internațional (CIO), cu sediul la Lausanne, Elveția. “Anunțul de astăzi marchează începutul unui dialog semnificativ cu viitoarea comisie de organizare a CIO pentru a explora în continuare interesul nostru și pentru a identifica modul în care JO pot susține obiectivele de dezvoltare pe termen lung ale Qatarului”, a declarat președintele Comitetului Olimpic din Qatar, șeicul Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani. Qatarul nu a reușit să devină candidat la găzduirea Jocurilor Olimpice din 2016 și 2020, deoarece s-a oferit să le găzduiască în octombrie, fără să discute mai întâi cu CIO. Jocurile din 2020, amânate până în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au fost atribuite Japoniei, care se confruntă, de asemenea, cu temperaturi toride vara, determinând oficialii să programeze întrecerile dimineața devreme, când temperaturile sunt mai scăzute. “Qatarul și-a câștigat o reputație de destinație de clasă mondială pentru evenimente sportive majore. Această reputație și această experiență, precum și dorința noastră de a folosi sportul pentru a promova pacea și schimburile culturale vor sta la baza discuțiilor noastre cu comisia”, a adăugat șeicul Joaan, fratele suveranului Qatarului, emirul Tamim ben Hamad Al-Thani. Qatarul va găzdui Cupa Mondială din 2022, dar problema căldurii ar trebui să fie mai puțin pregnantă, deoarece datele de desfășurare a meciurilor au fost mutate în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, pentru a evita căldura toridă. Temperaturile de vară pot atinge 50 de grade Celsius în țara din Deșertul Arabiei. Căldura și umiditatea au fost probleme majore la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha, anul trecut, disputate în fața unui public foarte redus, ceea ce a atras numeroase critici.

 

Lasă un comentariu